Alapozók, glettek, gipszvakolatok

ALAPOZÓK

Alapozók a különböző felületek portalanítására, zsírtalanítására szolgálnak, valamint átmenetet, ún.hidat képeznek a felület és a felületre kerülő különböző anyagok szerkezetei között. Ezáltal elősegítve a stabil anyagmegkötést.

GLETTEK

A tökéletesen sima felület a falak kialakítása során az egyik legfontosabb követelmény. A glettek fajtától függően

GIPSZVAKOLATOK

Az élettani hatás szempontjából a gipszvakolatok óriási előnye, hogy tökéletesen szabályozzák a beltéri klímát. Amikor nagyobb mennyiségű pára kerül a levegőbe – zuhanyzáskor, főzéskor, mosáskor – a gipszvakolat felveszi és elraktározza a felesleges párát, majd amikor csökken a páratartalom, visszajuttatja a lakás légterébe, így gondoskodva a megfelelő páratartalomról. A megfelelő páratartalom pedig javítja az általános és a hőkomfortérzetet, így a gipszvakolatú helyiségekben általában 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet esetén is jól érezzük magunkat, vagyis csökken a fűtésre felhasználandó energia. Nem véletlen, hogy az alacsony energiafogyasztású, illetve passzívházakban is gipszvakolatot alkalmaznak.

KIEGÉSZTŐK

Csavarok, függesztők, profilok, listák, ragasztószalagok, – egyszóval minden, ami a szárazépítészethez kell. Nálunk biztosan megtalálja.