SZELLŐZÉS

A tetőhéjazat alatti légrés kiszellőztetése épületfizikai szempontból rendkívül fontos. Nyári állapotban a napsugárzás hatására a cserép alsó síkján akár 70-80 Celsius fokúra is felmelegedhet a levegő. A felmelegedett levegő kivezetése nagyon fontos, hiszen ennek hiányában a hőmennyiség a hőszigetelésen keresztül a belső tér hőterheléséhez nagymértékben hozzájárul. Téli állapotban pedig a páratelt hideg levegő lecsapódhat, átnedvesedéseket és faanyagvédelmi problémákat okozva.

A CREATON tartozék és kiegészítő rendszere különböző szellőzőcserepek alkalmazásával biztosítja szellőzőlevegő biztonságos kivezetését. Megoldott a tetőmezőben történő pontszellőzés és a gerinc alatti vonal menti szellőzés egyaránt.

A szellőzés kialakításánál felhasznált valamennyi kiegészítő elem eredeti CREATON termék, speciális innováció eredménye.

SZELLŐZÉS KIEGÉSZÍTŐI

SAJTOLT KERÁMIA TETŐCSERÉP

CREATON BALANCE szellőzőcserép

BALANCE szellőzőcserép

Szellőzőcserép

A gerincnél, ferde éleknél, tetőáttörések, tetőablakok alatt és felett, a szellőzőlevegő be- illetve kivezetésére szolgáló biztonságos kiegészítő, úgynevezett pontszellőző. Alkalmazandó mennyisége külön méretezést igényel, de általában szarufák közötti mezőben 1-1 darab alkalmazása megfelel. A Balance tetőcserép esetében a szellőző keresztmetszet 37,5 cm2.

CREATON BALANCE taréjszellőző cserép

BALANCE taréjszellőző cserép

CREATON BALANCE kettőshullámú taréjszellőző cserép

BALANCE kettőshullámú taréjszellőző cserép

Taréjszellőző cserép

A tető alatti légrés kiszellőztetésének optimális megoldása a legfelső ponton, a taréjgerinc alatti vonal mentén történik. Ez legjobban taréjszellőző cserepek alkalmazásával történhet. A taréjszellőző cserép speciális kialakítása biztosítja a csapadék elleni védelmet és eltolt lamellás rendszerén keresztül a szellőzőlevegő kivezetését. Alkalmazásával eltekinthetünk a kúpalátét használatától és lehetővé tesz a CREATON speciális FIRSTFIX kúpcserép rögzítő rendszerének alkalmazását.

Készül jobbos és balos taréjszellőzős szegélycserép, félcserép és kettőshullámú cserép kivitelben is.

HÚZOTT KERÁMIA (HÓDFARKÚ, HORNYOLT) TETŐCSERÉP

Hódfarkú szellőzőcserép

Hódfarkú szellőzőcserép

Hódfarkú szellőző alapcserép

Hódfarkú szellőző alapcserép

Hornyolt szellőzőcserép

Hornyolt szellőző alapcserép

SzellőzőcserépA gerincnél, ferde éleknél, tetőáttörések, tetőablakok alatt és felett, a szellőzőlevegő be- illetve kivezetésére szolgáló biztonságos kiegészítő, úgynevezett pontszellőző. Alkalmazandó mennyisége külön méretezést igényel, de általában szarufák közötti mezőben 1-1 darab alkalmazása megfelel. A hódfarkú és a hornyolt tetőcserép esetében a szellőző keresztmetszet 25 cm2.

Hódfarkú és a hornyolt cserép esetében alapcserép méretű szellőzőcserép is készül darabonként 10 cm2 szellőző keresztmetszettel.

Hódfarkú cserépfedés esetében a 10 cm2 es szellőzőcserép mezőben, nem egybefüggő sorban nem alkalmazható, tekintettel az alapcserép és a szellőzőcserép közötti vastagsági különbségre.

Hódfarkú szellőző taréjcserép

Hódfarkú szellőző taréjcserép

Szellőző taréjcserép

A tető alatti légrés kiszellőztetésének optimális megoldása a legfelső ponton, a taréjgerinc alatti vonal mentén történik. Ez legjobban taréjszellőző cserepek alkalmazásával történhet. Hódfarkú kettősfedés esetében az egységes fedési kép kialakítása érdekében célszerű a 10 cm2 es szellőző taréjcserép alkalmazása.

BETON TETŐCSERÉP

Beton szellőzőcserép

Szellőzőcserép

Szellőzőcserép

A gerincnél, ferde éleknél, tetőáttörések, tetőablakok alatt és felett, a szellőzőlevegő be- illetve kivezetésére szolgáló biztonságos kiegészítő, úgynevezett pontszellőző. Alkalmazandó mennyisége külön méretezést igényel, de általában szarufák közötti mezőben 1-1 darab alkalmazása megfelel. A különböző beton szellőzőcserepek esetében a szellőző keresztmetszet 30, 33, 36, 40 cm2.