Tetőfedés és szigetelés

KERÁMIACSEREPEK

A kerámia cserép nyáron hűt, mert nedvességet tárol és párologtat is egyben. Télen pedig porozitásának köszönhetően, az apró üregek szigetelőként működnek. Égetés előtt, vagy a már kiégetett kerémiacserepet egy mázzal vonják be, amit leöntéssel, merítéssel, vagy porlasztással visznek fel a kész cserépre. A máz tulajdonképpen a kerámiacserép egy védőrétege, amely, ha az égetés előtt kerül rá, kémiailag egyesül az agyagtermékkel. Ez adja a kerámiacserepek évszázados minőségét, amit ma már minden cserépgyártó cég kiválóan hasznosít.

BETONCSEREPEK

A betonból készült cserepek jellemzői: vízzáróság, színállandóság és sima felület, környezeti hatásokkal szembeni védelem, formaállandóság és praktikus használat, súly, nagy teherbírás, természetes összetevők.

ZSINDELY FEDÉS

A tetőzsindely a lakóépületek fedésének piacán a legszélesebb körben használt tetőfedő anyag világszerte a kerámia cserepek után. Természetes szépsége mellett a tetőzsindely az előnyök széles választékát kínálja, háztulajdonosoknak, tetőfedőknek, építészeknek.

CSEREPESLEMEZEK

Tüzihorganyzott svédacél, amely többrétegű bevonati rendszerrel rendelkezik. A többrétegű bevonati rendszer az acéllemezt úgy védi meg a korróziós hatásoktól, hogy egyben esztétikus, színes felületet ad.

PÁRAÁTERESZTŐ, PÁRAZÁRÓ TETŐFÓLIÁK

A tetőfólia alapfeladata a szigetelő anyag védelme. A cserepek közötti réseken beszivároghat a nedvesség a porhótól, az esőtől, vagy a párától a külső ill. a belső oldalon is. Az egyszeresen átszellőztetett tetőrétegrend esetében a külső oldalon kizárólag páraáteresztő fólia alkalmazása ajánlott. A párazáró fólia külső oldali alkalmazása a kétszeresen átszellőztetett tetőrétegrendek esetében célszerű.

KIEGÉSZÍTŐK

Minden, ami a tetőfedéshez kell, kiegészítők széles választékával várjuk.

BITUMENES LEMEZEK, ALAPOZÓK

A bitumen: az ásványolaj lepárlása után visszamaradó fekete, termoplasztikur szénhidrogén elegy. Bitumenes szigetelő lemezek felépítése: a lemez alkotórészei a hordozóanyag (megóvja a mechanikai erőhatásokkal szemben), bitumen, töltő- és a hintőanyag. Bármilyen épület vagy építmény hatékony víz elleni védelmét képes biztosítani.

PVC  LEMEZEK, KIEGÉSZÍTŐK

A műanyag vízszigetelő lemezek csak egy rétegben szigetelnek. Típusai: – műanyagok (plasztomerek) nehezebben nyúlnek meg, de alakváltozásuk tartós. – műkaucsukok (elasztomerek) jobban nyújthatók, de nagyjából visszanyerik eredeti alakjukat. A műkaucsuk lemezek a helyszínen nem, vagy alig formálhatók, emiatt a csomópontok kialakításához gyárilag előregyártott elemeket kell alkalmazni.

ELVÁLASZTÓ-, SZŰRŐRÉTEGEK

Az elválasztó réteg a lapostető szigetelés egyes rétegei közötti elválasztás céljára, valamint a szigetelés épületszerkezettől való elválasztására szolgáló réteg. Egyben az elválasztani kívánt réteg mechanikai védelmét szolgálja a szigetelésben.

FÉM ERESZCSATORNA, KIEGÉSZíTŐK

A korszerű gyártástechnológiával, svédacél alapanyagból készült esőcsatornák kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek. Az alapanyagot a tűzi horganyozott bevonaton kívül többrétegű, környezetbarát bevonati rendszer védi a korrózió ellen. Ezek a csatornák nemcsak ellenállók, rugalmasak, hanem a színtartásuk is kiváló, és a káros UV sugárzásnak is ellenállnak.

MŰANYAG ERESZCSATORNA, KIEGÉSZíTŐK

Ma már az esőcsatornákat is olyan PVC alapanyagokból készítik, amelyek UV stabilak, időjárás- és ütésállók, formatartók és karbantartást szinte nem, csupán rendszeres tisztítást igényelnek. Sima és vegyileg passzív felületein minimális a gombák és mohák megtelepedése, ami nagyon megkönnyíti a vályúk és lefolyócsövek tisztítását.
A színválasztékuk is bőséges, sőt némelyik még megtévesztően fémjellegű is lehet.