7 ok, miért válasszon beton tetőcserepeket!

  1. Mindenkinek könnyen hozzáférhető tetőfedő anyag a beton. Aki tetőt épít vagy felújít, az évtizedekre tervez, így a beton kíváló anyag, hiszen 50 éve használjuk tetőfedésre, hosszú élettartama miatt alkalmazása melegen ajánlott. 
  2. Minőség és energiafogyasztás. Egy betoncseréppel fedett, szakszerűen telepített tető fontos szerepet játszik az épület energiamegtakarításában. A kulcs a jó szigetelés és a szellőzés, amelyek csökkentik a hőterhelést és a megfelelő alépítmény, amely biztosítja a tető tartósságát és ellenállását a külső hatásokkal szemben. 
  3. A beton az idő múlásával nem gyengül el. A beton tetőcserepek szilárdsága, vízszigetelése és egyúttal a fagyállósága növekszik, ahogy a beton erősödik, és így az idő múlásával egyre jobban véd az időjárás viszontagságaival szemben. Ez az egyik alapja az akár 50 éves élettartamnak. 
  4. Ellenállnak a környezeti hatásokkal szemben. A nyersanyag, a gyártási technológia és a felületkezelés miatt a beton tetőcserepek egységes színűek és UV-stabilak, nem mohásodnak, nem kopnak, nem károsítja a jégeső.  Az egymásba illeszkedő betoncserepek héja úgy van kialakítva, hogy ellenálljon az egyre szélsőségesebb időjárási körülményeknek és környezeti hatásoknak.
  5. Állandó minőség. A beton összetétele, az öntés és a kikeményedési technika miatt magas minőséget képvisel.Jellemző rájuk a nyomószilárdság és a méretpontosság. A beton tetőcserepek nem érzékenyek a nedvességingadozással szemben, tökéletesen illeszkednek egymáshoz.
  6. Tartós védelem és viharállóság. A beton tetőfedések súlya sem elhanyagolható hátrány és nem is költségnövelő tényező. A tetőcserepek vékonyak, ugyanakkor könnyen ellenállnak a szélnek. Teherbírása kiváló és vízállósága miatt a hóterhelésnek is ellenáll.
  7. Környezetbarát termék. A betoncserepek gyártása során kizárólag környezetbarát anyagokat használnak fel, így maga a végtermék is a folyamat során környezetbarát termék lesz.

Tekintse meg ide kattintva a Leier tetőcserép katalógusát!