A Mapei kínálatában a teljes ásványi hőszigetelő rendszer minden eleme elérhető

A Mapei kínálatában a teljes ásványi hőszigetelő rendszer minden eleme elérhető

Hőszigetelés ásványgyapottal

Ki szereti az ásványi hőszigetelést kivitelezni? Több vele a munka, szúr és ha nem figyelünk, hullámos lesz a felülete és akár 2 réteg tapasszal sem lehet orvosolni.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ásványi lemezt gyártó cégek folyamatosan fejlesztik a termékeiket. A ma forgalmazott termékek már nagyon messze vannak a 10-15 évvel ezelőtti szúrós, puha, nyeklő-nyakló lemezektől. Mégis, a kivitelezők, ha tehetik, kerülik az ásványi homlokzatokat és ahol lehet, inkább a polisztirolt preferálják, érthető okokból.

Vannak olyan homlokzatok, amelyekre javasolt az ásványi szigetelés a falazat tulajdonságai miatt:

Pórusbeton falazóelemekből készült épületek esetében, mivel az elem szerkezetéből adódóan kiváló lég- és páraáteresztési képességgel rendelkezik. Azért javasolt ezen épületek ásványi lemezekkel történő hőszigetelése, hogy a pára szabad áramlását biztosítsuk.

Vályog falazatok esetében. Ezeket az épületeket elég ritkán szokták hőszigetelni, mivel a falazat vastagsága gyakran 40-60 cm vastag, hőszigetelő képessége jó. Azonban egy homlokzati megújítás, frissítés esetén könnyebb egy hőszigetelés felhelyezése, mint a régi vakolatrendszer részben vagy egészben történő teljes felújítása. Ebben az esetben is javasolt az ásványi rendszer használata, hisz a vályog túl azon, hogy jól szigetel, lég- és páraáteresztési képessége is kiváló.

A fent említett falazatok szigetelésekor figyelni kell a megfelelő dübel kiválasztására. A Mapei ajánlása a Mapetherm dübel STRU-2G típus használata, 65 mm ültetési mélységgel.

A Mapei kínálatában a teljes ásványi hőszigetelő rendszer minden eleme elérhető:

  • ásványi lemez (MW)
  • Mapetherm kőzetgyapot ragasztó
  • Mapetherm Net üvegszövet
  • Mapetherm dübel STRU-2G
  • vakolat alapozók

És természetesen a színvakolat, melyek közül rögtön az alábbi kettőt kiemelten ajánlják:

  • Silexcolor Tonachino szilikát bázisú vékonyvakolat, kiváló lég- és páraáteresztő képességgel
  • Silancolor Tonachino szilikongyanta bázisú vékonyvakolat, kitűnő lég- és páraáteresztési, és öntisztulási képességgel.