Ablak és tetőterasz egyben? Igen, a VELUX innovatív megoldásával ez is lehetséges.

Ablak és tetőterasz egyben? Igen, a VELUX innovatív megoldásával ez is lehetséges.

Első ránézésre kicsit talán zavarba ejtő, ha még csak most ismerkedik vele. A penthouse lakások népszerű eleméről most lehúzzuk a leplet. Mi a VELUX CABRIO®?

1. Mi a VELUX CABRIO?

A luxus érzetét kelti az akadálytalanul beáramló fény, a „padlótól a mennyezetig” terjedő kilátás és utolérhetetlen hangulatot kölcsönöz a tetőtérnek a speciális műszaki megoldású és megjelenésű tetőerkély.
Működése egyszerű: kinyitva a felső felnyíló ablakot, függőleges helyzetbe tolva az alsó ablakelemet a terasz már készen áll. Az alsó ablak mozgatásával egyidejűleg egy az ablakelemhez mindkét oldalon rögzített korlát nyílik le automatikusan, a személyes biztonságot biztosítva.

2. Hogyan lehet beépíteni a VELUX CABRIO-t

Kizárólag térdfal nélküli tetőtérbe építhető be. A leggyakoribb beépítési tetőszög 45 fok, de ettől eltérő beépítés is megszokott. A VELUX gyártotta VELUX CABRIO 35°-53° közötti hajlásszögű tetőbe építhető be. A VELUX CABRIO cseréppel, palával vagy akár lemezzel fedett tetőkbe is integrálható, három különféle méretével.

3. Szüksége van-e tervezési engedélyre a VELUX CABRIO beépítéséhez?

Leggyakrabban ott kerül elő mint lehetséges megoldás, ahol a helyi építési szabályzat kimondja, hogy a tetősíkot nem lehet megbontani és benne teraszt kialakítani.

Új építés esetén engedélyre/egyszerűsített bejelentésre van szükség.

Utólagos tetőtér beépítés esetén bejelentés nélkül/ bejelentéssel lehetséges beépíteni. A HÉSZ helyi építési szabályzatot / KÉSZ kerületi építési szabályzatot érdemes előzetesen átolvasni.

4. Milyen előnyei vannak a VELUX CABRIO-nak?

  • Erkélyhatás pillanatok alatt – a VELUX CABRIO tetőtéri ablakból másodpercek alatt erkéllyé alakul
  • Legyen a környezet a lakás része – több természetes fényt és friss levegő tervezhet az épületbe
  • Lehetőség van egy, kettő vagy három ablak egymás mellé építésére a még több természetes fényért és friss levegőért, a maximális kilátásért
  • Tetőtéri ablak vagy erkély – két választás egyszerre – a felső rész a hagyományos panoráma tetőtéri ablaknak megfelelően felfelé nyílik kiterjesztve a kilátást
  • A VELUX CABRIO edzett külső üvegezéssel rendelkezik, a biztonság kiemelkedő fontosságú
  • Értéket ad hozzá egy ingatlanhoz
  • Könnyen tisztítható üvegezés
  • A felső ablak 180 fokban is nyitható, megkönnyítve a tisztítást

5. Milyen kivitelben érhető el a VELUX CABRIO?

A VELUX CABRIO erkélyrendszert kiváló minőségű és fenntartható gazdálkodásból származó természetes fenyőből gyártják. A belső megjelenés tekintetében választható a natúr színtelen lakkozású fenyő vagy fehérre festett fenyő. Ez teljes szabadságot biztosít az ablaknak az enteriőrbe történő illeszkedéséhez.

Külső megjelenésben standard RAL 7043 sötétszürke alumínium, vagy egyedi RAL színre festett alumínium, vagy titáncink, vagy réz.

A VELUX CABRIO tetőerkélyek ellenállnak az időjárás változásainak. Az edzett külső üvegezés hatékonyabban ellenáll a jégesőnek, a szélnek és a hótehernek is.

6. Milyen méretűek a VELUX CABRIO tetőerkélyek?

Háromféle méretben érhetőek el: 78×252 cm, 94×252 cm és 114×252 cm méretben.

A VELUX CABRIO tetőablakokhoz bármilyen igényhez és stílushoz alkalmazkodó árnyékoló és szúnyogháló is válaszható. Kézi és napelemes működtetésű változatban.