Amit az EPS lapokról tudni érdemes

Az AUSTROTHERM expandált polisztirolhab szigetelőlemezek hatékony hőszigetelést biztosítanak minden épületszerkezet számára, ami tartós épületszerkezeteket, kényelmes épületeket és gazdaságosabb épületüzemeltetést eredményez.

 

Az AUSTROTHERM expandált polisztirol ütéshangszigetelő anyagok hatékonyan javítják az épületek mennyezetének ütéshangszigetelését.

 

A zárt cellás gyöngyökből álló anyag 98%-ban levegőből áll, így az egyik legtermészetesebb, legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező anyag. A szigetelőlemezeket tömbhabos eljárással gyártják, majd a gyártás következő fázisában a kívánt vastagságra vágják. Az egyes termékek ezért a vastagságtáblázatokban megadottaktól eltérő méretben is megrendelhetők kérésre és megegyezés szerint.

 

A duzzasztott polisztirolhab (EPS) egész életciklusa során képes a környezet védelmére. Az építészeti szigetelőanyagok elsődleges funkciója, hogy minimalizálják épületeink energiaigényét, így a lakástulajdonosok a csökkentett energiafogyasztás révén kevésbé terhelik a környezetet.  Közhely, hogy a legtisztább energia az, amelyik nem termelődik. Ezt a tényt számszerűsítve elmondhatjuk, hogy a régi, energiapazarló épületek 3-4-szer annyi szén-dioxidot bocsátanak a levegőbe, mint a modern, szigetelt épületek.

 

A bonni székhelyű Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU) nemrégiben frissítette az építőanyagokra vonatkozó környezetvédelmi terméknyilatkozatait. Az anyagok és termékek széles skáláját vizsgálták; csak a polisztirol esetében Európa 13 országának 24 gyártóüzeméből vettek mintákat, és az ISO 14025 szabványnak megfelelően vizsgálták környezeti teljesítményüket. Az új környezetvédelmi terméknyilatkozatok a termékek teljes életciklusára kiterjednek, a gyártástól az ártalmatlanításig.

 

Az új eredmények azt bizonyítják, hogy az EPS-szel kapcsolatos félelmek alaptalanok voltak, és a környezettudatos fogyasztók most már nyugodtan használhatják ezt a megfizethető, széles körben használt szigetelőanyagot, mivel a korábbi rangsor megfordult, és a polisztirol különösen környezetbarát anyagnak bizonyult. A polisztirol a homlokzati hőszigetelő rendszerek egyértelmű győztese. Nemcsak a nem megújuló energiaigénye, hanem az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, az ásványi szálas és a fahamutermékeket, amelyeket az ökológiai alternatívának tekintettek.

 

EPS TERMÉKEK

  • AUSTROTHERM AT-H80
  • AUSTROTHERM AT-HR
  • Austrotherm EPS AT-N30
  • Austrotherm EPS AT-N70
  • Austrotherm EPS AT-N100
  • Austrotherm EPS AT-N150
  • Austrotherm EPS AT-N200
  • Austrotherm EPS AT-L2
  • Austrotherm EPS AT-L4
  • Austrotherm EPS AT-L5

Az Austrotherm termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!