Austrotherm AT-H80 homlokzati hőszigetelő lemez

Austrotherm AT-H80 homlokzati hőszigetelő lemez

Austrotherm EPS expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezek

A termék homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab. Az AT-H80 anyagból készülnek homlokzati díszítő profilok, amelyeket a kivitelezés során kell végleges felületképzéssel ellátni.

  • új épületeknél és régi épülethomlokzatok felújításához
  • nedvességre nem érzékeny
  • hővezetési tényező: 0,038 W/mK

deklarált hővezetési tényező (λD) [W/m·K] 0,039
élképzés egyenes, lépcsős
hővezetési tényező (λ) [W/m·K] 0,038
húzószilárdság [kPa] ≥150
méretállandóság meghatározott hőmérsékleten (DS(T+)) [%] ±0,2
méretállandóság meghatározott hőmérsékleti és
relatív páratartalmi feltételek mellett (DS(TH)) [%]
1
méret – vastagság [mm] 20; 30; 40; 50; 60; 80; 100
120; 140; 150; 160; 180; 200
220; 240; 250; 260; 280; 300; 320
nyomófeszültség 10% alakváltozásnál (σ10, CS(10)) [kPa] ≥80
páradiffúziós ellenállási szám (μ) 20-40
páradiffúziós tényező (δ) 0,036-0,018
tűzvédelmi osztály E
Austrotherm AT-H80 homlokzati hőszigetelő lemez

A termék homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab. Az AT-H80 anyagból készülnek homlokzati díszítő profilok, amelyeket a kivitelezés során kell végleges felületképzéssel ellátni.

Az AUSTROTHERM AT-H80 expandált polisztirolhab új épületeknél és régi épülethomlokzatok felújítása során egyaránt felhasználható. Szinte valamennyi, az építési gyakorlatban előforduló falszerkezetre – beton, tégla, előregyártott elemekből szerelt fal – ill. régi és új vakolatra (min. Hvh 10) hőszigetelésére alkalmas. A hőszigetelő rendszer elkészítésével szilárd, az időjárás hatásainak tartósan ellenálló bevonatot kap az épület. A dörzsölt vagy kapart vékonyvakolatok esztétikus felületképzést tesznek lehetôvé.

Az AT-H80 homlokzati hőszigetelő lemez újrafelhasznált anyagot nem tartalmaz. Alkalmazását az MSZ 7573 számú szabvány szabályozza, de a nagy méretpontosságú, utózsugorodást már nem mutató termék elsősorban homlokzati hőszigetelő rendszerekhez javasolt.

A bevonatrendszerek alkalmazásával a falazatok hőátbocsátási tényezője optimálisan javítható, s a magas értékű szigetelés a fűtési költségek jelentős megtakarítását eredményezi, az épületek belső klímája kedvezően változik, télen meleg, nyáron hűvös lesz, megszűnnek az oly gyakori épületfi zikai károsodásokhoz (pl. páralecsapódás, penészesedés) vezető okok.

A homlokzati hőszigetelő rendszerek elvi felépítése

1. Falazóanyag; 2. AUSTROTHERM AT-H80; 3. Ragasztótapasz; 4.Üvegháló; 5. Alapozó, 6. Dörzsölt vékonyvakolat; 7. Lábazati alumínium sín; 8. Tárcsás műanyag dübel; 9. EXPERT FIX lábazati polisztirolhab; 10. Lábazati vakolat

Az Austrotherm polisztirol termékei hozzásegítenek minket abban, hogy környezettudatos épületeinkkel megvédjük bolygónk klímáját és hogy fenntartható jövőt építhessünk. A hatékony hőszigeteléssel nem csak a természetnek, hanem pénztárcánknak is segítünk: fűtési és hűtési költségeink csökkenni fognak, így a hőszigetelés hamar megtérül, nem is beszélve arról, hogy otthonunk mindig komfortos marad.