Austrotherm XPS TOP 70 TB SF hőszigetelés

Austrotherm XPS extrudált polisztirol termékek

Alkalmazás: fordított tető, pincefal szigetelés, lemezalap alatti hőszigetelés, talajon fekvő padló hőszigetelés, padló szigetelés. A termék lépcsős élképzésű. Az Austrotherm XPS® TOP 30 TB termoplasztikusan kötött többrétegű, de homogén anyagú, nagy vastagságú rózsaszínű extrudált polisztirol hab. A zárt cellaszerkezetű anyag vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak. Az Austrotherm XPS® TOP TB termékek széndioxid gáz habosításúak, így FCKW-t és HFCKW-t (halogénezett és részben halogénezett szénhidrogéneket, freonokat) nem tartalmaznak.

  • különösen nagy terhelhetőség
  • nedves környezetben is alkalmazható
  • kiváló hőszigetelő képesség
alakváltozás [%] ≤5
deklarált hővezetési tényező (λD) [W/m·K] 0,035
élképzés lépcsős
hővezetési tényező (λ) [W/m·K] 0,035
méretállandóság meghatározott hőmérsékleti és
relatív páratartalmi feltételek mellett (DS(TH)) [%]
5
méretek, A×B [mm] 615×1265
méret – vastagság [mm] 180; 200; 220; 240; 260; 280
300; 320; 340; 360; 380; 400
nyomófeszültség 10% alakváltozásnál (σ10, CS(10)) [kPa] ≥700
páradiffúziós ellenállási szám (μ) 150-220
páradiffúziós tényező (δ) 0,005-0,003

Az AUSTROTHERM extrudált polisztirolhab hőszigetelő anyagok időtálló minőségben teszik lehetővé az épületek hatékony hőszigetelését. Alkalmazásával tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosan működtethető, esztétikus épületeket kapunk, és költséghatékonyan alkalmazhatók az alacsony energiaigényű, a közel nulla energiafelhasználású vagy passzívházaknál is. Az AUSTROTHERM anyagok ökológiailag is kedvező megoldást adnak.

Az AUSTROTHERM XPS® TOP 70 TB rózsaszínű extrudált polisztirol hab. A zárt cellaszerkezetű anyag vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak. Az AUSTROTHERM XPS® TOP 70 TB termékek széndioxid gáz habosításúak, így FCKW-t és HFCKW-t (halogénezett és részben halogénezett szénhidrogéneket, freonokat) nem tartalmaznak.