Az Ytong passzívházfal szerkezeti elemei

Az Ytong passzívházfal szerkezeti elemei

Ytong A+ falazóelem, Ytong Multipor hőszigetelő lapok

1. Ytong A+ falazóelem

A Xella Magyarország Kft legújabb fejlesztésű terméke, az Ytong A+ néven bevezetésre került, P2-0,4 típusú falazóelem. Az európai tendenciát és a magyar igényeket figyelembe véve egy új falazóelem fejlesztésébe fogtak a Xella szakemberei. Az új termék segítségével a követelményhez (U= 0,45 W/m2K) képest 45-80%-kal jobb hőszigetelő képességű falakat tudunk létrehozni úgy, hogy eközben nem generálunk – esetleges nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével – páratechnikai problémákat sem. A hőszigetelő képesség további javulását az anyagban lévő pórusok arányának növelésével sikerült elérni úgy, hogy annak nyomószilárdsága megegyezik a P2-0,5 jelölésű termékekkel. Az Ytong A+ megőrizte az eddig fő terméktípusnak számító P2-0,5 és P4-0,6 jelöléssel ellátott termékek jellemzőit, tehát felhasználási területei ugyanazok lehetnek.
Az Ytong A+ falszerkezetek optimális műszaki megoldást kínálnak az alacsony üzemeltetési költségek elérése érdekében is, közintézmények, több szintes társasházak vázkitöltő, illetve családi házak teherhordó falszerkezeteinek kialakításához.

2. Ytong Multipor hőszigetelő lapok

Az épületek energia és fűtés igényét csökkentő megoldás, elsősorban a fal- és födémszerkezetek hőszigetelésének javításával érhető el a szerkezetek hőszigetelő képességének fokozásával. Ezen a területen megfelelő megoldást jelenthetnek a kálcium- szilikát alapanyagú, hőszigetelő rendszerek. Az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lap (A1) nem éghető anyagú és kapilláris szerkezetéből adódóan kiváló páraszabályzó tulajdonságú. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően – ahol a külső oldali hőszigetelés nem megoldható – belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélkül is készíthető. A lakóterek falszerkezeteiben „normál” hőmérsékleti és páraviszonyok mellett, nem alakul ki páralecsapódás, így elkerülhető a penészesedés kialakulása.
Az Ytong Multipor termékek kiváló megoldást nyújtanak továbbá, az alulról hűlő födémszerkezetek, mélygarázsok, átjárok, pinceterek hőszigetelésének kialakításra.

Katalógusok: