BACHL perlit termékek – általánosan alkalmazható száraz aljzatkiegyenlítő anyag

A BS Perlit laza aljzatkiegyenlítő egy terhelhető, általánosan alkalmazható száraz aljzatkiegyenlítő anyag. Jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező részecskéi révén a BS Perlit kiválóan megfelel az építőanyagokkal szemben támasztott magas elvárásoknak is.

A DS Perlit természetes, száraz, laza szerkezetű hőszigetelő anyag régi- és újépítésű épületekben is alkalmazható nincs rossz vágás, nincsenek üregek, gerendák és szarufák távolságától függetlenül használható. Kiválóan alkalmazható hőszigetelésként fagerendás födémekben és ferdetetők szarufái között.

Az ES Perlit kitöltő esztrich könnyen bedolgozható, száraz, laza kitöltőanyag nedves és öntött aszfaltesztrichhel készült szerkezetekbe, illetve hőszigetelő lemezbe illesztett csővezetékek körüli térkitöltésre kiválóan alkalmazható.

A HY Perlit különleges eljárás hatására tartós víztaszító tulajdonsággal rendelkezik, ezért kiválóan alkalmas vízvezetékek beágyazására, és egyszerűen alkalmazható tűzfalakban.

Bachl perlit

A perlitkőzet évmilliókkal ezelőtt, tengerek alatti vulkánok kitörésekor keletkezett. A tengervízben a forró, izzó láva gyorsan lehűlt.  A megőrölt kőzetből a víz egy speciális égetőkemencében pillanatok alatt elpárolog, melynek következtében a kőzet térfogata az eredeti 10-20-szorosára nő. Az így előállított granulátum fogazott felületével, és levegővel telt pórusos szerkezetével  Az építőiparban a duzzasztott perlitet elsősorban kiegyenlítő anyagként, valamint kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai miatt használják.

BACHL Perlit termékek:

  • A BS Perlit laza aljzatkiegyenlítő egy terhelhető, általánosan alkalmazható száraz aljzatkiegyenlítő anyag. Jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező részecskéi révén a BS Perlit kiválóan megfelel az építőanyagokkal szemben támasztott magas elvárásoknak is.

Szemcseméret: 1-6 mm
Testsűrűség: kb. 625kg/m3
Hővezetési tényező: λR=0,110W/(mK)
Tűzvédelmi osztály: A1, nem éghető a DIN 4102 szerint

  • A DS Perlit természetes, száraz, laza szerkezetű hőszigetelő anyag régi- és újépítésű épületekben is alkalmazható nincs rossz vágás, nincsenek üregek, gerendák és szarufák távolságától függetlenül használható. Kiválóan alkalmazható hőszigetelésként fagerendás födémekben és ferdetetők szarufái között.

Szemcseméret: 1 – 6 mm
Testsűrűség: kb. 90 kg/m3
Hővezetési tényező: λR = 0,050 W/(mK)
Tűzvédelmi osztály: A1, nem éghető a DIN 4102 szerint

  • Az ES Perlit kitöltő esztrich könnyen bedolgozható, száraz, laza kitöltőanyag nedves és öntött aszfaltesztrichhel készült szerkezetekbe, illetve hőszigetelő lemezbe illesztett csővezetékek körüli térkitöltésre kiválóan alkalmazható.

Szemcseméret: 1 – 6 mm
Testsűrűség: kb. 90 kg/m3_
Hővezetési tényező: lR = 0,050 W/(mK)
Tűzvédelmi osztály: A1, nem éghető a DIN 4102 szerint

  • A HY Perlit különleges eljárás hatására tartós víztaszító tulajdonsággal rendelkezik, ezért kiválóan alkalmas vízvezetékek beágyazására, és egyszerűen alkalmazható tűzfalakban.

Szemcseméret: 1 – 6 mm
Testsűrűség: kb. 90 kg/m3_
Hővezetési tényező: lR = 0,050 W/(mK)
Tűzvédelmi osztály: A1, nem éghető a DIN 4102 szerint

  • Minden növény egészséges fejlődéséhez a tápanyagokon túl elegendő vízre és levegőre van szükség. Az egyenletes vízellátást a növény gyökérzetén keresztül kell biztosítani. A BACHL Perlit BO ezt biztosítani tudja, mivel vízfelvevő képessége és levegőtartalma egyaránt magas. A víz pangását megakadályozza és a felvett vizet egyenletesen adja le a növényeknek.