Dilatációs hézag tömítése beton fal és padló esetén – Soudal tipp

Beton padlók és falak hézagainak a tömítése.

Nagy méretű betonfelületek dilatációs hézagkialakítását vágással ,vagy előzetes dilatációs kiosztással érik el, hogy a beton hőtágulásából és kémiai zsugorodásból (főleg friss beton) adódó nagy méretváltozásokat lehetővé tegyék, napi és évszakos szinten.

A padlózat számos behatásnak van kitéve, mint fizikailag (gépek, targonca), kémiailag (pára tartalom) és mechanikailag. A hosszan fenntartható aljzat kialakításához elengedhetetlen a hézagok egyenértékű és rugalmas kitöltése

1. Tisztítás után az csatlakozó élek felületét maszkoljuk .

2. Háttérkitöltő anyagokkal töltse ki a hézagokat a megfelelő mélységig (PE köridommal) (lásd 1.kép) Használjon  1,25 szörös mennyiséget a megfelelő hézag kitöltés érdekében. A tömítetség csökkenhet, sérülhet a nem megfelelő előkészítés miatt.

3. 1-4 órával a tömítés előtt alapozza a hézagot  primer –  100 vagy 150 (a tömítő anyagának megfelelően) (lásd 2.kép) . feltétlenül használjon alapozót a különösen prózus felületekhez.

4. Töltse ki a hézagokat kézi, vagy pneumatikus pisztollyal (lásd 3.kép). Távolítsa el a felesleges tömítőanyagot spatulával, Simítsa el a felületet mosószeres szerszámmal (lásd 4.kép).

Soudaseal 240 FC

Soudaseal 240 FC

Soudaseal 215 LM

Soudaseal 215 LM

Soudaflex 40 FC

Soudaflex 40 FC

Uszczelniacz Soudaseal 260CC

Soudaflex 45 HM

Primer 100

Primer 100

Primer 150

Primer 150