Ereszcsatorna tisztítása a sikeres esővízelvezetésért

Tisztította már az ereszcsatornákat? Mikor csinálta utoljára?

Az ereszcsatornák tisztítása nem a legkellemesebb munka, de hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg. Ahogy gyorsan közelednek hozzánk a sötétebb éjszakák, úgy hullanak a falevelek. 

Bármilyen szépek is, rengeteg problémát okozhatnak a levelek, ha az ereszcsatornáról van szó. Ha száraz az időjárás, megvan rá az esély, hogy egyszerűen kifújja őket. Amikor a levelek nedvesek, hajlamosak összecsomósodni, és ha ez megtörténik, nehezebb masszát alkotnak, amely eltömíti az ereszcsatornát, és sokkal kevésbé valószínű, hogy elfújja őket a szél. Ha azt veszi észre, hogy néhány levél összegyűlt, és száraz napon sem mozdulnak el, akkor némi tisztításra van szükség.

Ha túl sok levél van az ereszcsatornában, az akadályozza az esővíz átjutását az ereszcsatornán, és túlfolyást okoz. Egy túlcsorduló ereszcsatorna nem csak akkor kellemetlen, amikor a bejárati ajtóban próbálja megtalálni a kulcsát, és az eső a fejére csöpög. Károkat okozhat otthonának más részeiben is, például a falakban és a homlokzatokban, ezért fontos, hogy a túlcsorduló ereszcsatornát a lehető leghamarabb megjavítsa.

Az acél ereszcsatorna, bár még mindig könnyű és költséghatékony, kevésbé valószínű, hogy megreped vagy eltörik, mivel nagyobb súlyt képes megtartani, de minden ereszcsatornatípust tisztítani kell a hosszú távú károk megelőzése érdekében.

 

A dugulás megelőzése

A dugulások megelőzése vagy a tisztítási követelmények ritkábbá tétele érdekében ereszcsatorna-kefék is felszerelhetők.

Az ereszcsatorna kefék az ereszcsatornában helyezkednek el. Amikor a levelek lehullanak, a kefén landolnak, ahol könnyebben kiszáradnak. Ez megakadályozza, hogy a levelek az ereszcsatornába kerüljenek és dugulást okozzanak, ugyanakkor korlátozzák a normál vízáramlást, ezért az ereszcsatorna méretét úgy kell méretezni, hogy elegendő áramlási kapacitást biztosítson.

Ha a levelek az ereszcsatornából a lefolyócsövekbe folynak, akkor azt nehezebb lehet megtisztítani. Ha van egy hozzáférési cső a csőkötegben, akkor eltávolíthatja az ajtót, és egy csőrúddal véget vethet a dugulásnak. A levélcsapdák és lefolyócsapdák tovább akadályozzák, hogy a levelek a csöveken keresztül a földi vízelvezető rendszerekbe kerüljenek.

A Lindab termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!