Expressz ablak webáruház – A nyílászárók szakértője

Expressz ablak webáruház – A nyílászárók szakértője

Hogyan határozzuk meg a nyílászárók nyitásirányát?
A nyitási irány meghatározása kiemelten fontos az ajtók, ablakok megrendelésénél.
A helyes nyitásirány meghatározáshoz kövesse a következő lépéseket:
– Álljon szembe a nyílászáróval úgy, hogy az Ön felé nyíljon
– A melyik oldalon van a zsanér, olyan nyitásirányú az ablak.

Nyitási irány meghatározását segítő illusztrációt tekintse meg ITT!
Az Expressz Ablak webáruház nyílászáró kínálata:
Mi a nyílászáró névleges mérete?
A Névleges méret a falazatban kihagyott nyílás mérete, melybe a nyílászárók kerülnek beépítésre. A Névleges méret mindig nagyobb a nyílászárók gyártási méreténél mivel a falazat és a nyílászáró közötti szerelési hézagot purhabbal töltjük ki.
Az Expressz Ablak nyílászáró webáruház purhab kínálata:
Szerelési anyagok
Mi a nyílászáró gyártási mérete?
A gyártási méret a nyílászárók tényleges mérete, ami minden esetben kisebb mint a névleges méret. Az nyílászárók tényleges mérete mindig kevesebb, mint a névleges méret.
Mi a nyílászáró beépítési mélysége?
A beépítési mélység a nyílászáró profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése. A falvastagság és a beépítési mélység ismeretében előre megtervezhető a párkányok és ablakkönyöklők mérete, valamint ablak csere esetén a falkáva helyreállításához szükséges anyagok mennyisége.
Az Expressz Ablak webáruház nyílászáró kínálata:
Miért fontos a műanyag ablak légkamráinak száma?
A légkamrák növelik az ablakprofil hőszigetelő képességét, de ha növelni akarjuk a légkamrák számát növelni kell a profil szélességét is. Kaphatók 6-7-8 légkamrás profilból készült, valóban kitűnő minőségű műanyag ablakok is. Viszont általánosságban az 5 légkamrás műanyag ablakok is elegendő hőszigetelést nyújtanak.
Az Expressz Ablak nyílászáró webáruház műanyagablak kínálata:
 
Mi a vasalat?
A nyílászárók vasalatát a kilinccsel mozgatjuk. A vasalat felelős az ablakszárny megfelelő mozgatásért.
(nyitás, zárás, buktatás, mikrószellőzés)
Mi az a hibásműködtetés gátló?
Ez az ablakok és erkélyajtóok vasalatának egy olyan funkciója, mely megakadályozza az ablak véletlenszerű átállítását nyitott állapotban nyíló állásból bukó állásba vagy fordítva. Ezzel elkerülhető, hogy a műanyag ablak egyszerre nyíljon és bukjon is.
Mi az a résszellőztető funkció?
Ezt a funkciót csak bukó-nyíló vasalattal rendelkező ablakoknál és erkélyajtóknál szokták alkalmazni. A nyílászáró vasalatának egy speciális kilincs állásnál (a nyíló és a bukó között negyedes állásában) biztosít minimális légmozgást. A vasalat az ablakot vagy erkélyajtót ez esetben még zárva tartja. Ezt a megoldást az ablakok túl tökéletes záródása miatt, a természetes légcsere hiány kiküszöbölésére használják. Mivel kézi állítású és elzárható, nyíltégés-terű gázkészülékekhez (ahol előírás a szabályozott légbevezető) nem elegendő!
Mi a nyílászáró profilja?
A profil a nyílászárónak az a része, amit a köznyelvben ablakkeretnek vagy ajtótoknak nevezzünk.
Mi a párkányfogadó?
A párkányfogadó feladata, hogy megemelje a műanyag ablakot, hogy a párkányt alá tudjuk csúsztatni. A jellemző méret 3cm. Ez egy műanyag elem, amely az ablakkeret aljára van felcsavarozva. Az ablak magasságágának számításakor a párkányfogadó magasságát is figyelembe kell venni mivel, a nyílászáró azzal együtt kerül beépítésre.
Az Expressz Ablak nyílászáró webáruház párkány kínálata:
Párkányok
Milyen legyen az ablaküveg minősége, Ug értéke?
Minél alacsonyabb az ablaküveg Ug érték, annál jobb hőszigetelő az üveg!
Nyílászáróink a mai kor követelményeinek megfelelően általában Ug = 1,0 W/m2K értékkel rendelkeznek. Speciális igény esetén természetesen jobb hőszigetelésű ablaküveget is tudunk Önnek kínálni.
Az Expressz Ablak nyílászáró webáruház műanyagablak kínálata: