FAKRO ablak önműködő szellőzése

FAKRO ablak önműködő szellőzése

Jön a hideg, egyre több ablak csukódik be!

Nagyon fontos azonban a jó szellőzés! Bizonyára ismerős a történtet, hogy ablakcsere után túl jól zárnak a nyílászárók, amitől előbb-utóbb penészesedni kezd a fal, levegőtlen lesz a lakás, de bizony még a szénmonoxid is felhalmozódhat! A FAKRO ablak önműködő szellőzését mutatjuk most be:

V40P automata tokszellőző

A tokszellőző az ablakkeret felső részében van elhelyezve. Maximum 49m3/h teljesítménnyel rendelkezik, az ablak szélességétől függően, 10Pa nyomáskülönbség mellett. A beáramló levegő mennyisége addig növekszik, amíg az opimális értéket el nem éri. Amennyiben nő a nyomáskülönbség, a légbeáramlás mennyisége azonos szinten marad. A beáramló levegő mennyiségét egy elasztikus, légnyomásérzékeny szárny szabályozza.

V35 tokszellőző

A tokszellőző az ablakkeret felső részén van és maximum 41m3/h teljesítménnyel rendelkezik, az ablak szélességétől függően, 10Pa nyomáskülönbség mellett. A nagy hatékonyságnak köszönhetően csökkenthető a levegő páratartalma a helyiségben, ezáltal a páralecsapódás esélye is. A V-35 tokszellőző a légcserében akkor is szerepet tud vállalni, amikor a normál gravitációs szellőzés nem működik rendesen. Kimagasló ventillációs hatékonysága garantálja a nagyobb mennyiségű elhasznált és páradús levegő eltávolítását a szobából.

V10 tokszellőző

Az ablakkeret felső részében elhelyezett V10 tokszellőző kézzel szabályozható. Amikor teljesen nyitva van, akkor  9m3/h friss levegőt biztosít, 10Pa nyomságkülönbség mellett. A tokszellőző kialakításának köszönhetően kitűnő légszűrést és hangszigetelést biztosít. A V10 kizárólag olyan helyiségekbe javasolt, ahol a megfelelően biztosított a gravitációs szellőzés.