Gumi festék

Gumi festék

Gumi festék

Gumi festék alkalmazása tetőkre (horganyzott lemez, pala, cserép), fém-, ásványi- és fafelületekre. Prémium minőség. A POLYSAN LTD szakemberei kifejlesztettek egy terméket, mely kérdések egész sorára ad választ a befejező munkálatokkal kapcsolatban. Például: tetőfestés, lábazatfestés, homlokzatfestés, vízelvezető csövek és csatornafestés, OSB, MDF anyagok festése, fürdőszobafal festés, tégla és kő berakások festése folyosókon, konyhákban, oszlopok festése, korlátok és fafelületek festése. Ez a gumi festék.

 

Mi ez a termék?

A gumi festék egy különleges tulajdonságokkal rendelkező festék. Az elnevezést a réteg nagyfokú elasztikusságából eredően kapta, mely száradás után meglehetősen rugalmas és képlékeny, feltekerhető vagy akár összehajtható. A legfontosabb, hogy eközben a festék nem sérül, és nem repedezik meg. Továbbá magas fokú védelmet nyújt a bevont felületnek a negatív környezeti hatásokkal szemben, látványos (jó vizuális hatást nyújt).

A gumi festéket az alábbi eszközökkel lehet felvinni:

A gumi festék az alábbi tulajdonságokban különbözik más hasonló termékektől:
– magas elasztikusság, jó tapadó képesség különböző felületekhez, nem repedezik meg, kopásálló és vízálló, fokozottan ellenálló az atmoszféra hatásaival szemben, matt felületet képez.

Milyen felületre vihető fel és hol alkalmazható a gumi festék:
– pala, cserép, horganyzott fém, alumínium, alapozóval bevont fekete fém, beton, vakolat, gitt, tégla, gáz-, és habbeton, gipszkarton, furnér, farost lemez, fa, tapéták, olajfestékkel és akril festékkel festett felületek

Javaslatok különböző felületek előkészítéséhez festés előtt:

• Pala, cserép
Mivel ezek a felületek meglehetősen pólusosak, először ajánlatos egy vékony réteg felvitele, ami megköti a port a pala illetve cserép felületén, ezzel segítve a festék adhézióját (tapadását) a felülethez.

• Horganyzott fém, alumínium
Ezeket a felületeket feltétlenül tisztítsuk le és zsírtalanítsuk, mielőtt felvisszük a festéket.

• Fekete fém
A fekete fémet festhetjük alapozó nélkül, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha Farbex GF -021 korrózióvédő TM TM alapozót viszünk fel a felületre festés előtt. A festendő felületet előzetesen tisztítsuk meg a portól, különböző szennyeződésektől, rozsdától, zsírtól, olajtól, stb.

• Ásványi felületek
A festendő felületet Farbex Super Base mélyalapozóval TM vagy Farbex Super Base 1:4 alapozó koncentrátummal TM alapozzuk le. A mohás, penészes, gombás felületeket tisztítsuk le és fertőtlenítsük: fa felületekre FarbexTM fertőtlenítőt, ásványi felületekre —Farbex 1:4 Fertőtlenítő TM koncentrátumot használjunk.

• Furnér, farost lemez, fa
A felületnek, tisztának és száraznak kell lennie, alaposan tisztítsuk meg a portól, piszoktól, olajtól, zsírtól és egyéb szennyeződésektől.

• Olajfestékkel és alkid festékkel festett felületek
A korábban olajfestékkel és alkid festékkel festett felületeket matt állapotig le kell csiszolni, csiszolás után tisztítsukmega portól.

• Gumi szivárgásvédelem (eresz, csapadékelvezető, csövek)
Szivárgás elleni védelem esetén a repedéseket vagy nyílásokat meg kell erősíteni üvegszálas anyaggal (1 réteg festék – 1 réteg üvegszálas anyag—1 réteg festék). PADLÓFESTÉSRE NEM ALKALMAS!
A munka menete:
• A festékkel bevont felületre nagyon gyorsan helyezzük rá az üvegszálas-, vagy bármilyen más anyagot (ne feszüljön!)
• A megerősítő anyagot vonjuk be egy réteg Gumi festékkel és hagyjuk száradni 24 órán át teljes száradásig.

2018 Május közepétől a Witzing Tüzépker dunaharaszti és dabasi áruházaiban is megtalálhatóak Farbex és Maxima termékek.

Keressék a Witzing dunaharaszti és dabasi áruházaiban zománcfestékeket, univerzális gumifestéket, vizes bázisú lazúrokat, illetve kérdés esetén forduljanak bizalommal az áruházak festékosztályi értékesítőihez.

A Witzing Tüzépker elérhetőségei:

Dunaharaszti áruház – 2330 Dunaharaszti, Némedi út 65.
Dabas áruház – 2370 Dabas, Pusztatemplom út 1.