Gyakori kérdések a sikeres tetőfelújítás kapcsán

„Nincs nyugalom, amíg a felújítás be nem fejeződik!” Talán hallott már hasonló mondatokat, ha tetőfelújításról vagy tetőbővítésről van szó, de mi szeretnénk bátorítani: A tetőfelújítás nem kell, hogy versenyfutás legyen az idővel, ha már a döntés pillanatától kezdve megtervezi a folyamatot. Amikor a felújítás megkezdéséről van szó, sosem lehet túl korán kezdeni!

 

Mindenekelőtt fontos, hogy tisztában legyen az aktuális helyzettel, többek között az iparági hírek révén, mivel ez nagyban befolyásolhatja a tervezési folyamatot és az ütemezést, de nem újdonság, hogy sokkal korábban, akár másfél évvel korábban is elkezdheti.

 

Ütemezés a kulcsa mindennek!

A jó időzítés és ütemezés hasznossága nem csak mese: A folyamat kezdetén nagyjából képet kaphat arról, hogy mennyit tud tenni az ütemterv betartása érdekében, minek mikorra kell megérkeznie, és mikor kell egy kicsit átszervezni a napi rutint, hogy a munkához igazodjon.

 

Tervezési útmutatónkkal ezt is megkönnyítjük!

Valószínűleg rengeteg kérdése van, és szeretne minél gyorsabban választ kapni az alábbi kérdésekre:

 

  1. Mikor kell megrendelnem a tetőcserepeket és tetőfedő tartozékokat, és körülbelül mennyi időbe telik a szállításuk?

 

A tetőcserép kiválasztása talán az egyik legfontosabb döntés – nap mint nap találkozunk vele, de az újjáépítés időtartamát is befolyásolja, és ebben nagy szerepet játszanak a tetőszerkezet elemei. Ezért fontos, hogy a megrendelést ne hagyjuk az utolsó pillanatra, hiszen mindig vannak más tényezők is, amelyeket figyelembe kell venni, ezért jobb, ha a választást néhány hónappal a felújítás előtt hozzuk meg.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a szállítási határidők tájékoztató jellegűek, és segíthetnek a számításokban, de itt is rugalmasnak kell lennie.

 

2. Hogyan kell tárolni a tetőcserepeket, ha korábban érkeznek?

 

Ha biztonságosan tudjuk tárolni az építőanyagot és van hely, a tetőcserepeinket a legjobb az ingatlanon tárolni, a tartozékokat tartalmazó dobozokat pedig egy kisebb helyiségben lehet elhelyezni. A tetőcserepeket a lehető legkevésbé szabad tartani az előfektetés fázisában, és fontos, hogy elkerüljük azokat a helyeket, ahol megsérülhetnek.

 

3. Mennyi időre előre kell lefoglalnom egy tetőfedőt, és hogyan válasszam ki?

 

Nem könnyű jó és megfizethető tetőfedőt találni, de nem lehetetlen, ha már a tervezés elején gondolkodik rajta. Érdemes a felújítás előtt hat hónappal vagy egy évvel felvenni a kapcsolatot a szóba jöhető tetőfedővel, mivel ők általában jó előre le vannak foglalva, hiszen egy jó szakember kincset ér.

 

4. Hogyan távolítsam el az építési törmeléket és a régi tetőcserepeket?

 

Bizonyos esetekben hulladékelszállítási naplót kell vezetnie. Ezért mindig egyeztessen az építési vagy szakipari munkákért felelős műszaki vezetővel. Ha palatetőt bont, még körültekintőbben kell eljárnia: Egyes helyi hatóságoknál a bontást is be kell jelentenie.

A Bramac termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!