Hővisszaverő technológia a Bramac tetőcseréppel

A manapság divatos sötét színű tetőcserepek jobban elnyelik a hőt, de a „hővisszaverő” tetőcserepek otthonosabbá teszik a lakásokat a nyári hőségben.

 

A BMI Bramac forradalmi újítása, a Thermo Protector egy speciális eljárásnak köszönhetően visszaveri a napsugarak nagy részét, amelyek felmelegítenék a tetőt, így a cserép hátoldalán a hőmérséklet nyáron akár 20°C-kal alacsonyabb lehet, mint a korábbi tetőfedő anyagok esetében, vagyis a padlás kevésbé melegszik fel.

A padlás hőszigetelésének tehát lényegesen alacsonyabb hőterheléssel kell megbirkóznia. Thermo-Protector cserepeink °COOL csomagban is kaphatók.

 

Viszlát hőség: kellemes klíma természetesen módon!

A BMI Bramac Thermo Protector egy speciális infravörös fényt visszaverő felület, amely egy korábbi fejlesztés eredményének köszönhetően lakható teret biztosít a tetőtérben a nyári hőségben.

 

A tetőcserép felülete olyan pigmentet tartalmaz, amely csökkenti a termék abszorpciós képességét, így az kevésbé jól nyeli el a Nap által kibocsátott infravörös sugarakat. Egy hagyományos felületkezeléssel ellátott sötétszürke tetőcserép fényvisszaverő képessége mindössze 4,6%, míg a Bramac Thermo Protectoré 22,3%! A cserép hátoldalán mért hőmérséklet ezért akár 20°C-kal alacsonyabb lehet, mint a korábbi tetőfedő anyagok esetében.

 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a burkolóanyag a szokásos 80 °C helyett csak 60 °C körüli hőmérsékletet érhet el. A padlás hőszigetelésének tehát lényegesen alacsonyabb hőterheléssel kell megbirkóznia. Ez csökkentheti a tetőtér nyári hűtési költségeit, és növelheti a lakók komfortérzetét.

A Thermo Protector felület a következő termékcsaládokban és színekben kapható:

  • Roman STAR sötétbarna, antracit
  • Tegalit STAR ezüstmetál
  • Platin STAR ezüst metál, barna metál
  • Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna
  • Duna Thermo Protector antracit

A Bramac termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!