Így mosd ki az avart és a koszt az ereszből

Így mosd ki az avart és a koszt az ereszből

Így mosd ki az avart és a koszt az ereszből.

Az esővíz patakokban folyik az ablak előtt? Ha előbb nem is, most már biztos: eldugult az eresz. Legalább évente egyszer meg kellene tisztítani minden ereszt, hogy a túlfolyó víz ne károsítsa a homlokzatot.

Itt olvashatod, hogyan távolíthatod el az avart és koszt a magasnyomású mosóval az ereszből.

Ereszcsatorna és lefolyócső tisztításához a következők használatát ajánljuk:

AQT 40-13 magasnyomású mosó
Bosch 90°-os fúvóka

Biztonság mindenek előtt.

A tervezett tisztítás előtt az első kérdés: egyszerűen hozzáférsz az ereszcsatornához? Ha az épület többszintes, vagy az ereszcsatorna nehezen hozzáférhető, akkor a tisztítást mindenképpen egy erre szakosodott céggel végeztesd el!

Alacsonyabb tetők esetén Te is nyugodtan belevághatsz. A magasnyomású mosó stabilan álljon a földön. Ha a kerti tömlő hatótávolsága nem elég nagy, használj Bosch hosszabbító tömlőt.
Fejmagasság felett futó ereszcsatornáknál a legegyszerűbb a Bosch 90°-os fúvóka használatával dolgozni. Ennek segítségével könnyedén eltávolíthatod a leveleket és a koszt anélkül, hogy kificamítanád a vállad.

Tisztítás közben ügyelj arra, hogy az avart és a koszt ne a lefolyócsőbe öblítsd. A legjobb, ha az ellenkező irányban mosod – a lefolyócsőtől távolodva –, vagy rövid ideig lefeded azt.

Eldugult lefolyócső tisztítás.

A lefolyócső már el van dugulva? Használd a Bosch csőtisztítót, és kézzel vezesd be a tömlőt a csőbe. Az előoldali fúvókák kimossák a szennyeződéseket. A tömlő rugalmasságának köszönhetően akár könyökidomokban is alkalmazható.

A dugulás megelőzésére a tisztítás után lefedheted a lefolyócsövet egy speciális szűrővel vagy ráccsal.
Egyébiránt: a háztulajdonosokat Németországban például törvény kötelezi az ereszcsatornák tisztán tartására. Ennek oka, hogy egy nem megfelelően tiszta vagy eltömődött eresz legrosszabb esetben a homlokzat károsodását, vagy más, magas javítási költséggel járó vízkárt okozhat az épületen.

Sok sikert az eresztisztításhoz!

BOSCH kerti gépek nagy választékban áruházainkban!