Jobb hőszigetelés – vékonyabb rétegben is hatékony

Az egyre szigorodó épületenergetikai előírások egyre hatékonyabb hőszigetelést követelnek meg. A hőszigeteléssel szemben egyre magasabbak az elvárások. Az AUSTROTHERM GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemezek megkönnyítik a hőtechnikai követelmények teljesítését. Az anyag szürke színe az ultrafinomszemcsés grafit hozzáadásának köszönhető, amely a szokásos fehér színhez képest 23%-kal javítja a hőszigetelő tulajdonságokat.

 

Egyenlő hőszigetelési hatékonyság vékonyabb szigeteléssel

A homlokzat 18 cm vastag AT-H80 homlokzati hőszigetelést igényel. Ugyanez a szigetelési hatékonyság 14 cm vastag GRAFIT REFLEX szigeteléssel is elérhető. A homlokzathoz 4 cm vékonyabb szigetelés is elegendő. 18 cm vastag AT-H80 homlokzati szigetelést igényel. Ugyanez a szigetelési hatásfok 14 cm vastag GRAFIT REFLEX szigeteléssel érhető el. Így a homlokzathoz 4 cm-rel kevesebb szigetelésre van szükség.

 

Keskenyebb ablakpárkányok

Spóroljon az ablakpárkányokon a 14 cm-es szürke nyeregtető szigetelőlemezekkel: keskenyebb párkánylemezekre (alumínium vagy kő) lesz szüksége, így akár 10%-os költségmegtakarítást érhet el.

 

Rövidebb dübelek

A vékonyabb szigeteléshez rövidebb dübelek használatával a dübeleken is spórolhat.

 

Tetőfelújítás nem szükséges

Például egy 20 cm-es tetőszegélyen, 14 cm-es szürke burkolatú szigetelőlemez használata esetén az összes fuga még működőképes, ha esztétikailag elfogadható. De 18 cm vastag fehér nyeregtető szigetelőlemez használata esetén a tetőn túl kicsi a túlnyúlás, és a tetőt fel kellene újítani.

 

Több lakóterület, több hasznos tér

A lakóterület minden négyzetcentimétere értékes. Egy átlagos kétszintes ház esetében, ha 18 cm-es fehér falszigetelés helyett 14 cm-es GRAFIT REFLEX lemezeket helyezünk el, azonos külső méretek mellett 4 m2-rel nő a lakóterület, azonos szigetelési hatékonyság mellett.

 

Több fény az otthonokban

A hatékony hangszigetelés több fényt hoz a lakóterekbe. A megnövelt hatékonyságú Austrotherm GRAFIT REFLEX hőszigeteléssel több napfény jut be, mivel az ablakok a vékonyabb szigetelés miatt nagyobb beesési szöget zárnak be.

 

Az Austrotherm termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!