Karácsonyi hangulat létrehozása

Karácsonyi hangulat létrehozása

Karácsonyi hangulat létrehozása

Hogyan teremtsünk karácsonyi hangulatot otthonunkban?

Az évnek egyik legszebb időszaka az Advent és a Karácsony, ilyenkor szinte mindenki érzelmesebb, vágyik a melegségre, az illatokra, amik az ünnephez köthetőek. Sokan már az adventi időszakban díszítgetik a lakást, karácsonyi menüket készítenek.

Első lépés a karácsonyi idill eléréséhez a lakás díszítése: Néhány hungarocellből készült hópehely, csillag az ablakon vagy lelógatva a mennyezetről a téli imaget hangsúlyozza, ami alapfeltétele a Karácsonynak. Tehetünk fenyőágakat a kandalló párkányára a komód szélére, ehhez nagyon jó az ezüstfenyő ág, ami egy hónap után sem kezd potyogni. Az ünnepi jelleget tovább lehet még hangsúlyozni fából készült csillagokkal, fenyővel, amelyekre izzókat helyezhetünk el, ezek esténként hangulatossá tehetik a szobát.

Hóember vagy rénszarvas formájú mécsest tehetünk az asztalra, gyújtsunk fahéj, vanília illatú gyertyákat, mécseseket. Fokozhatjuk a hatást fenyő és narancs illóolaj párologtatásával. Az asztalra elővehetjük az ünnepi terítőt, tegyünk mikulásvirágot a lakás különböző részeibe, akasszunk kis csizmákat a kandalló fölé. Hallgassunk karácsonyi zenéket, és a klasszikus karácsonyi filmeket is előkereshetjük a szekrényből.  A bejárati ajtóra rakjunk koszorút, ez jelképezi a családi egységet.

Süssünk mézeskalácsot, illata napokig érezhető lesz a konyhában, ebből készíthetünk Karácsonyfa díszeket is.  Az ajándékok saját kezűleg készítve a leg szívből jövőbb ajándékok amellett, hogy hangulatossá varázsolhatnak egy estét.

Otthon is ízletes forralt bort készíthetünk, és néhány kedves baráttal fogyasztva az erkélyen, hóesésben kedves történeteket felelevenítve egy nagyon szép estében lehet részünk. Egy narancsos fahéjas tea is szívet melengető mennyei ízeivel.
Elengedhetetlen kelléke a karácsonyi készülődésnek az Adventi koszorú, ami a várakozás jelképe, vasárnaponként miközben meg gyújtjuk, a gyertyákat lehetőségünk van elmerengni. Néhány aprósággal varázslatos ünnepi hangulatot teremthetünk otthonunkban így várva az év legszebb ünnepét a Karácsonyt.

Forrás: Szilágyi Alexandra