Kerámia kéményrendszerek

 

Termo légkürt

Az ABSOLUT kémény a Termo légkürtőn keresztül biztosítja a kazánok, kandallók vagy cserépkályhák számára a szükséges égési levegőt, függetlenül a fűtött helyiség levegőjétől. Ez azt jelenti, hogy a szellőzőberendezések, elszívó motorháztetők vagy légkondicionáló berendezések nem zavarják a kazánt, a kandalló vagy cserépkályha biztonságos működését.

 

Szigetelt könnyűbeton falazó téglák

A beépített habbeton szigeteléssel ellátott könnyűbeton falazó téglák hatékonyan megakadályozzák a hideg terek kialakulását, és így teljesítik az energiahatékonysági követelményeket. A szellőzőrács hőszigetelése megakadályozza a kéménytest felületének lehűlését és a nedvesség lecsapódását.

 

W3G profilcső

A kéményrendszer nedves üzemre alkalmas.

A kéményrendszer saválló.

A kéményrendszer tűzálló.

Ezáltal kiválóan illeszkedik a mai modern szilárd tüzelésű fűtési rendszerekhez.

és Ön, mint lakástulajdonos könnyen átállhat olaj- és gázkazánról egy CO2-semleges fő rendszerre, amely megújuló tüzelőanyagokkal, például pellettel, faaprítékkal vagy biomasszával működik.

 

Termo kabát téglák

Egy normál kémény esetében a köpenytéglákon keresztül hőhíd képződik a hideg helyiség felé, és az energia egy része elvész. A tetőn és az alapzaton keresztül elvesző energiát az új Schiedel szigetelő köpenytégla megállítja a beépített habüveg szigetelőréteggel. Ez a hőt a házban tartja.

 

Univerzális alkalmazhatóság

Az ABSOLUT kémény megfelel mind a hagyományos, mind a modern fűtési technológiák kihívásainak. A különböző tüzelési rendszerek közötti váltás bármikor lehetséges (pl. kazáncsere, kandalló vagy cserépkályha beépítése stb.).

 

Tartozékok széles választéka elérhető:

Szellőzősapka

A szellőzősapka az ABSOLUT kéményrendszer eltávolításakor a Termo szellőzőakna lefedésére, valamint a hótól és a heves esőtől való védelmére szolgál.

 

Esősapka

A kémény lezárására felszerelt sapka kifejezetten az ABSOLUT kéményrendszer nedvességtől való védelmére lett kifejlesztve, például heves esőzés esetén.

 

Megerősítő készlet

A tető feletti kéményszerkezet szerkezeti megerősítéséhez. Az előre csomagolt megerősítő készletet az ABSOLUT kéményrendszer építése során a sarokrögzítő csatornákba szerelik be és öntik be, így biztosítva a szükséges stabilitást.

 

LAS égési levegő beömlő adapter

A szilárd tüzelőanyaggal működő készülék kürtőjétől elválasztva vezeti a füstgázaknába a táplevegőt, és lehetővé teszi a helyiséglevegőtől függetlenül működő fűtőberendezések problémamentes csatlakoztatását az ABSOLUT kéményrendszerekhez.

 

Kéménytartó

Ez a kiegészítő alkatrész növeli az ABSOLUT kéményrendszer stabilitását és biztonságát. A tartóelemek a szarufák fölé, alá vagy közé szerelhetők. Lehetővé teszik a teljes szarufafelület szigetelését, és így megakadályozzák a hőhidak kialakulását.

 

Fúvóajtós teszt – kompakt tisztítóajtók

Egy speciális tömítőszalag használatával (opcionális és utólagosan felszerelhető) az ABSOLUT kéménytisztító ajtók a (hagyományos rendszerekhez képest) nagyon jó tömítési tulajdonságokkal rendelkező szabványos kivitelből 100%-os légzárásúvá alakíthatók.

 

Bedugható adapter

Ha a kémény és a füstgázcső vagy a füstgázcső és az égési levegő cső átmérője eltérő, ez a kis alkatrész nagyon hasznos. A dugaszolható adapter kiegyenlíti a méretkülönbségeket, és megbízhatóan megakadályozza a szerkezeti rezgések átvitelét a csatornarendszer és a kémény között.

A Schiedel termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!