Kerámia tetőcserepek és kiegészítők

A kerámia az egyik legrégebbi építőanyag. Évezredek óta használják az épületek esővíz elleni védelmére és árnyékolásra. Az alapelvek azóta sem változtak. A föld, a víz, a levegő és a tűz még mindig a gyártás alapját képezi. A gyártási folyamat azonban fejlődött.

 

Elképesztő változatosság

A történelem bizonyítja az égetett agyagból készült tetőcserepek kiemelkedő jelentőségét. Ez a természetes termék még ma is különleges vonzerővel bír. A CREATON a forma, a felület és a szín variációival teljesen új tervezési lehetőségeket kínál. Akár hamisítatlan természetes színekben, akár engobált felületekkel vagy üvegmázzal – minden termék egyedi.

 

Végtelen lehetőségek

A nyersanyag tulajdonságai és a kifinomult gyártási technika eredményezi a tetőfelület magával ragadó szépségét. Akár természetesen sima, akár rusztikusan érdes vagy felületkezelt, mindegyiknek egyedi karaktere van. Ugyanígy a bevonóanyagok sokfélesége számos egyedi színt és árnyalatot eredményez.

Az egyes termékek színkombinációs lehetőségei mellett a felületi bevonatok jobb védelmet nyújtanak a karcolásokkal szemben.

 

Játék a színekkel

A CREATON termékcsaládban mindenki megtalálja a számára megfelelő színt. A természetes vörös színektől a különböző árnyalatokon át a magasfényű NOBLESSE kollekcióig több mint 50 különböző szín és árnyalat közül választhat. Egy másik lehetőség a KERALIS eljárással készült termékek használata. Ennél az eljárásnál a kiváló minőségű, tiszta agyagot porrá őrlik, plasztikázás után préselik és kiégetik. Az eredmény egy kiváló minőségű CREATON termék. Az 1100 Celsius fokos égetési hőmérséklet elegáns csillogást kölcsönöz a terméknek, amely az anyagban is színezett.

 

Érdekes formák és minták

A CREATON a hagyományos húzott lapos csempétől a különböző felületi mintákkal ellátott préselt csempén át a modern lapos csempéig a felületi minták széles választékát kínálja. A préselt csempe gipszformában készül. Ez a technológia különleges felületi formákat és összetett műszaki megoldásokat tesz lehetővé. Ezáltal a termék egyszerre válik kivételesen széppé, a horonyrendszernek és az erősítő bordáknak köszönhetően műszakilag tökéletessé és könnyűvé.

 

Tetőrendszerek

Természetesen egy jó tető nem csak egyszerű cserepekből áll. Ahhoz, hogy egy tető hosszú időn keresztül megbízhatóan teljesítse a vele szemben támasztott követelményeket, számos tartozékra van szükség. Az alapvető cél az, hogy a tartozékok ugyanolyan minőségűek legyenek, mint az egyes cserepek. Ezért a tetősíkban használandó összes tartozék ugyanabból a kerámia anyagból készül. A tartozékok és kiegészítők a tetőszegély, a szellőzés, a füstgázelvezetés, a kerek alátámasztások, a szélek vízhatlan borítása, a tetőn való biztonságos járás, a hócsúszás elleni védelem és a viharállóság érdekében használatosak.

A Creaton termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!