Kerti szegély inspiráció

A szegély a kert egyik legfontosabb és legpraktikusabb eleme. Számos funkciója van, többek között:

  • A szegélyek középpontot képeznek, és kiemelik a növények színét.
  • Formát adnak a kertnek.
  • Elválasztják a kert különböző, elkülönülő részeit.
  • Megakadályozzák a különböző növények terjedését (pl. fű, nád egy kerti tóban stb.).
  • Megkönnyítik a különböző eszközök használatát (pl. automata fűnyírók).

 

A szegélyezés tehát nemcsak esztétikailag szép, hanem funkcionalitás szempontjából is rendkívül fontos – szinte nélkülözhetetlen. Ahhoz azonban, hogy mindezeket a pozitív tulajdonságokat a saját bőrén tapasztalja meg, kreatív ötletekre van szüksége a szegélyezéshez.

 

Ötletek a kerti szegélyezéshez

Sok múlik azon, hogy a szegélyezés milyen funkciót tölt majd be a kertben: egy süllyesztett szegélyre – legfeljebb a talaj szintjén – az automata fűnyíró elhelyezéséhez van szükség, míg ha a különböző növények elterjedését és elszaporodását szeretné megakadályozni, akkor a megemelt szegély lehet a jobb megoldás.

 

Ötletek a virágágyás határaihoz

Amikor szegélyt hozunk létre, azt általában növények, gyep vagy virágok jelenlétében – közvetlenül mellettük – tesszük. Ilyenkor szükségünk van ötletekre a szegélyekhez, amelyek illeszkednek a sokféle színhez, stílushoz és formához.

 

Kerti határok, ötletek kavicsos kertekhez

A különböző kerti stílusokhoz különböző szegélyek illenek. A természetes anyagok jelenléte mindig hozzájárul a természetesebb, zöldebb végeredményhez, ahová az emberek szívesebben térnek haza a városok betondzsungeléből. A természetben előforduló anyagok, mint a növények, a víz és a kövek a kertben pontosan ezt az érzést adják, ezért használjon belőlük minél többet, ahol csak lehet, és ahol illeszkednek az Ön által elképzelt kerti stílushoz. Ráadásul a kerti szegélyek és a kavicsos kertek ötletei nagyon könnyen összehangolhatók – csak egy kis kreativitásra van szükség.

 

Ötletek a járdaszegélyekhez

Természetesen a szegélyek az utcafrontra vagy a kerti utak mentén is tökéletesen megfelelnek – sok esetben még kötelező is, hiszen például a térköveket is ezek tartják össze. Ebben az esetben érdemes olyan szegélyötleteket keresni, amelyek a szürke járdát, betont és aszfaltot például növények és egyéb színes elemek helyett kiváló formával egészítik ki.

 

A tökéletes kerti szegély kialakítása

Ahhoz, hogy a szegély szép, bájos és tartós legyen, minőségi anyagokra van szükség. Ehhez olyan megbízható márkát kell keresnie, amely már évek óta a piacon van, és amelynek termékei bebizonyították, hogy a szépség és a funkcionalitás sok kertben kéz a kézben járhat. Ezért érdemes olyan szegélyt választani, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki és gyártottak, mint például:

  • Sarokkövek
  • Fűszegélyek
  • Szálvágott szegélykövek
  • Süllyesztett szegélykövek
  • Magasított szegélykövek