Készítse el saját lámpását, mely csodás kiegészítője lehet a terasznak!

Szeretné feldobni kertjét vagy otthonát a nyári időszakra egy házi készítésű lámpással? Készítsen saját lámpást a Pattex Total ragasztóval!

 

Amire szüksége lesz:

 • Csavart fűzfaágak (kb. 2,5 m hosszú)
 • Rétegelt lemez (1 cm vastag)
 • 2 befőttesüveg
 • 8 csavar
 • Vízbázisú faolaj
 • Pattex Total 100%-os ragasztó
 • Puha kötél, kb. 1 cm átmérőjű, kb. 2 m teljes hosszban

 

Hogyan készítse el a nyár legmenőbb lámpását? Pár lépésben megmutatjuk:

 1. Helyezze a csiszolt faágakat és a befőttesüveget a méretre vágott rétegelt lemezre.
 2. Miután pontosan megmérte a fahasábok helyét, vájad le őket körülbelül a befőttesüveg magasságával megegyező hosszúságúra, vagy valamivel hosszabbra.
 3. Fúrjon lyukakat a fapálcák szélesebbik végébe, amelyekbe a csavart fogja behelyezni.
 4. Tekerje körbe a csavarokat a rétegelt lemez alján, és csavarozza be a fapálcákat.
 5. Ellenőrizze, hogy az összes fapálca nagyjából egyforma és szimmetrikus-e, majd vágjon további fapálcákat olyan méretűre, hogy beférjen közéjük.
 6. Ezután, száradás közben helyezze el a lámpás eddig álló elemeit, és ellenőrizze, hogy minden elem megfelelő-e. Száradás után olajozza be a fapálcákat faolajjal, és ragassza őket a helyükre.
 7. Ha a ragasztó megszilárdult, helyezze fel a kötelet a lámpásra úgy, hogy a lámpás mindkét oldalán legyen egy-egy fogantyú, és kész is van!

 

Ajánlott termék: Pattex Total 100%

A Pattex Total egy sokoldalú, erős, FLEXTEC© technológián alapuló ragasztó, amely elég rugalmas ahhoz, hogy szinte bármilyen felületen használható legyen, legyen az nedvszívó (pl. fa, kő, bőr stb.) vagy nem nedvszívó (pl. fém, üveg, festett felületek, PVC, tükör, gumi).

A Pattex Total nemcsak erősen tapad szinte mindenre, hanem rezgés- és deformációálló is. A Pattex Total száradás után nem zsugorodik. Beltéren és kültéren egyaránt használható, mivel vízálló és időjárásálló.