Lakossági energiahatékonysági hitel 0 százalékos kamattal az OTP MFB Pontjain

Lakossági energiahatékonysági hitel 0 százalékos kamattal az OTP MFB Pontjain

Komoly pénzügyi segítséget jelenthet családi házak és lakások számára az MFB Pontokon igénylehető lakossági energiahatékonysági hitel. A piaci feltételeknél jóval kedvezőbb forrás kamatozása a teljes futamidő alatt nulla százalék, a minimális önerő 10 százalék, a futamidő pedig akár 20 év is lehet.

Az európai uniós forrású Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram keretében az energiahatékonyság javítására, vagyis többek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, világítás- és fűtéskorszerűsítésre, az utóbbinál beleértve a kazáncserét is, illetve napkollektor vagy napelem felszerelésére is igényelhető visszatérítendő kölcsön.

Az OTP MFB Pontokon igényelhető, európai uniós forrásból származó kamatmentes lakossági hitelek segítségével könnyebben megvalósítható a családi házak és lakások energetikai korszerűsítése. A kamatmentes hitelhez mindössze 10%-os saját forrás szükséges, és akár 20 éves futamidővel is hozzá lehet jutni. Elő-, vagy végtörlesztéséhez pedig felhasználható lakástakarék-pénztári megtakarítás is.

Az OTP MFB Pontokon mind a magánszemélyek, mind a társasházak részére elérhetőek az európai uniós forrásból származó kamat- és költségmentes hitelek. A magánszemélyek esetében az igénybe vehető összeg 500 ezer forinttól 10 millió forintig (5 millió forint alatt jelzálogfedezet nélkül), társasházaknál és lakásszövetkezeteknél lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet. A kamatmentesség mellett óriási előny, hogy a lakossági energiahatékonysági hitelhez nem kapcsolódnak egyéb költségek, mint például a kezelési költség vagy az előtörlesztés díja. Az igénylőknek nem kell kamat-és árfolyamkockázattal számolniuk sem, vagyis a futamidő alatt csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni.  A kölcsön összegéből ráadásul a beruházás járulékos költségeinek egy jelentős része finanszírozható, például az értékbecslési díj, illetve az energetikai tanúsítvány díja is.

Az energetikai korszerűsítés amellett, hogy védi a környezetet, komoly összegeket spórolhat meg a családok, társasházak részére. A kamat- és költségmentes Lakossági Energiahatékonysági Hitel országszerte 163 OTP MFB Ponton igényelhető.

Forrás:Blikk/OTP

Jöjjön el áruházainkba és telephelyeinkre, hogy munkatársaink segítsenek a megfelelő szigetelőanyag és nyílászárók kiválasztásában!

Az OTP részletes tájékoztatója <<<IDE kattintva >> elérhető!

Cégünk nem foglalkozik sem hitelközvetítéssel és nem tud részletes tájékoztatást adni a hitellel kapcsolatban!