Led díszlécek, stukkók, kiegészítők

A PannonLed teljes körű belsőépítészeti megoldásokat kínál otthona díszítéséhez és modernizálásához stílusosan kialakított díszlécekkel. A nagyszabású lakásfelújításokkal egyre többen gondolkodnak a világítás korszerűsítésén otthonuk átalakításakor.

A süllyesztett világítás kialakításakor számos praktikus megoldás létezik:

– stukkó beltéri vagy kültéri használatra,

– oldalfal- vagy grommetléc.

 

Ha olyan keretre van szüksége, amelybe LED-csíkokat lehet beépíteni, akkor az úgynevezett öntapadós LED-stukkók széles választékát érdemes megtekinteni, amelyekkel rejtett, úgynevezett indirekt világítást hozhat létre otthonában, üzletében vagy irodájában.

 

Milyen szempontok alapján válasszunk?

Alapvetően a keret funkciója határozza meg a választást. Mennyezeti, Holker vagy LED stukkót keres? Válassza azt a keretet, amelyik a legjobban néz ki.

Ha ez megvan, fel kell mérnie a helyiség méreteit és a stukkóval szemben támasztott követelményeket.

Fontos figyelembe venni a LED-es világítás kialakításához szükséges többlethelyet is, például a tápegység „elrejtéséhez”. Lényeges, hogy a tápegységet ne zárjuk be, rendelkezzen elegendő szellőzőnyílással. Emellett az érintésvédelem nagyon fontos szempont, és érdemes ezt a munkát szakképzett szerelőkkel végeztetni, akik felelősséget vállalnak a munkáért.  

Szükség lesz továbbá vezetékekre, csatornákra és kapcsolókra vagy vezérlőkre.

 

Néhány hasznos tipp a telepítéshez

Sarokelemek. Semmi gond, szinte minden kerettípushoz van „sarokelem” választék, amelyekkel gyorsan és szépen összeillesztheti az elemeket mind a negatív, mind a pozitív sarkokban.

Alumínium L profil: ha a LED-szalagot ebbe a profilba helyezi, a fény nem fog átsütni a stukkón. Kiválóan vezeti a LED-szalag által termelt hőt, ami jelentősen meghosszabbíthatja a szalag élettartamát. A LED-szalag tökéletesen tapad a stukkóhoz, és így a szalagot szép egyenes vonalban helyezheti el a stukkóban, nem fog hullámosodni.

Plexi a LED-szalag stukkóba történő beépítéséhez: megvédi a stukkó belsejét és a LED-szalagot a fizikai szennyeződéstől.

 

A Pannonled termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!