MAPEI Monolastic

Miért a Monolastic?

Az építőipar növekedése évtizedek óta nem látott mértékben emelkedik, és úgy látszik, hogyaz igény továbbra is van a növekedés fenntartására. A növekedés gátja azonban egyre inkább a segéd-, és a szakemberhiány. Ezért a szakembereket egyre jobban megfizetik, ami egyrészről jó, mert végre a munkának van becsülete és értéke. Másrészt rossz, mert a kivitelezők túlterheltek és gyakran túlvállalják magukat. Ezen a segédanyag gyártók nem sokat tudnak segíteni, hacsak abban nem, hogy olyan termékkel jelennek meg amivel könnyű, gyors és hatékony dolgozni, amivel a profi szaki időt spórol és a nemrég burkolóvá avanzsált kezdő sem fog hibázni.

Az elmúlt néhány évben sok ilyen terméket vezettünk be. Ezek közül most az egyik cementes vízszigetelésünket, az egykomponensű Monolasticot szeretném bemutatni.

A Monolastic használható kisebb erkélyekhez, teraszokhoz, beltérben fürdőszobákhoz és zuhanyzókhoz

Vízzel bekeverve kiválóan bedolgozható pasztát alkot, amelyet könnyű felhordani simítóval, hengerrel vagy ecsettel, és amely függőleges felületre is megcsúszás és veszteség nélkül felhordható. A Monolastic minden tömör és kellően tiszta beton-, tégla-, kerámia- és márványfelületre kiválóan tapad. Arra figyeljünk, hogy az egykomponensű cementes vízszigetelések nem érik el a kétkomponensű termékek műszaki színvonalát, ezért medencékhez, nem érlelt szerkezetekhez, nagyméretű teraszokhoz továbbra is a Mapelasticot javasoljuk.

Ha Ön jobban szeret egykomponensű vízszigetelő anyagokkal dolgozni, mintkétkomponensűekkel, akkor a MONOLASTIC-ot biztosan kedvelni fogja!

MONOLASTIC

Egykomponensű, rugalmas cementkötésű habarcs erkélyek, teraszok és fürdőszobák vízszigetelésére.

Alkalmazási terület:
Alkalmazza a Monolastic-ot fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok vízszigetelésére kerámia burkolólapok vagy üvegmozaikok fektetése előtt. A Monolastic cementekből, finom szemcseméretű adalékokból és speciális adalékszerekből, valamint különleges, nagyrugalmasságú akril polimerek vizes diszperziójából álló egykomponensű vízszigetelő-habarcs. Kellő mennyiségű vízzel bekeverve a Monolastic sima állagú habarcsot ad, amely könnyen felhordható simítóval, hengerrel vagy ecsettel. A Monolastic minden tömör és kellően tiszta beton, vakolat-, kerámia- és márványfelületre kiválóan tapad. A Monolastic felhordható 2 mm vastag rétegben. A különösen hajszálrepedezett vagy nagy húzófeszültségnek kitett felületeknél lényeges, hogy fektessen bele 4×4,5 mm lyukméretű Mapenet 150-et. A Monolastic nyúlási és repedésáthidaló képességének további növelésére javasoljuk, hogy helyezzen bele Mapetex Sel, makro-lyukméretű nem-szőtt polipropilén geotextíliát A Monolastic megfelel az MSZ EN 14891 szabványnak is.

Műszaki adatok:
Bedolgozási idő: 60 perc.
Várakozási idő: óra a rétegek között; 2 nap kerámia lapburkolat fektetése előtt.
Szín: világosszürke.
Felhordás: ecsettel, hengerrel vagy simítóval.
Eltartható: 12 hónapig.

Anyagszükséglet
1,1 kg /m²/mm.

Kiszerelés
20 kg-os zsákok.

Forrás: MEAPEI