Mapei Silancolor vékonyvakolat a legjobb választás

A szilikon vakolat kiváló páraáteresztő képességű, felülete víztaszító

Eső éri a homlokzatot

A felület vízálló tulajdonsága a csapadék elleni védelem szempontjából jelentős tényező. A Silancolor vakolatok vízlepergető hatásának köszönhetően szinte mindig száraz felületet, egyben öntisztuló képességet is eredményez. A felületet szennyező por, korom, stb. lerakódásait – melyek szilikon vakolat esetében az anyag tulajdonságai miatt eleve csekély mértékűek – eső alkalmával a végiggördülő vízcseppek folyamatosan tisztítják.

Jég éri a homlokzatot

Ha a végső bevonat hajszálrepedésein keresztül beszivárgó esővíz a hőmérséklet csökkenésével szilárd halmazállapotúvá (jéggé) válik, ez a halmazállapot-változás a víz által kezdetben elfoglalt térfogat mintegy 9%-os megnövekedésével jár, amely a „fagyási repedések” jelenséget okozza. A Silancolor Tonachino egy szálerősítéses szilikongyanta bázisú vékonyvakolat, szintetikus szálakat tartalmaz a jó repedésáthidaló képesség érdekében.

Vízpára éri a homlokzatot

Amikor a kapilláris hatás következtében a falazat által felszívott, vagy a falban tárolt víz halmazállapota folyékonyról légneművé változik, a pára hatására a fal felületén levő, nem megfelelő páraáteresztő fedővakolat réteg felhólyagosodik vagy leválik.
A Silancolor Tonachino nem párazáró, hanem olyan porózus réteget képez, amely a speciális szilikongyanták alkalmazása miatt páraáteresztésben verhetetlen.
A Silancolor termékcsalád felületi bevonatai biztosítják a falazatok védelmét az agresszív vegyületekkel, az UV-sugárzással, és általánosságban a nedvességgel szemben. Változatlanul fenntartják a falazat páraáteresztő képességet és vízlepergető tulajdonságot biztosítanak a falnak.

Ezen tényezőket figyelembe véve a Silancolor vakolattal készült homlokzat élettartamát sikerül pozitív irányba befolyásolni.

A Silancolor termékcsalád kivitelezés lépései megegyeznek a vékonyvakolatok általános felhordási szabályaival.

A Silancolor termékek a Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer végső bevonataként, valamint minden cement- vagy mészbázisú vakolat, sőt szárító vakolatrendszer (Mapei PoroMap és Mape-Antique rendszer) díszítőbevonataként is megállja a helyét.