Mit kell tudni a Teljes Hőszigetelő Rendszerről?

Hogyan lesz a BACHL Nikecell polisztirol hőszigetelő lapokból Teljes Hőszigetelő Rendszer?

A szabályosan kivitelezett, megfelelő vastagságú polisztirol panelekkel készülő Teljes Hőszigetelő Rendszert (THR) alkalmazó homlokzati hőszigetelés gyorsan megtérülő befektetés, mert az első fűtési hónaptól a rezsiszámla csökkenésével „kamatozik”. Persze bosszúság forrása is lehet, ha valamilyen hibát észlelünk az elkészült hőszigetelésben és a gyártói garanciáját sem tudjuk érvényesíteni. Ez megtörténhet, ha a kivitelező nem a gyártói ajánlások alapján vagy például nem együtt felhasználható elemeket alkalmazott.

Hogyan lesz a BACHL Nikecell polisztirol hőszigetelő lapokból Teljes Hőszigetelő Rendszer?

A BACHL Kft. az épületek minden felületére kínál hőszigetelési megoldást a pincétől a padlásig, a homlokzattól a födémig. Teljes Hőszigetelő Rendszerről akkor beszélünk, ha annak elemei, azok műszaki és mechanikai paramétereit tekintve együtt beépíthetőek. Ezt a beépítési megoldást pedig arra hivatott ellenőrző szervek által kiadott hivatalos dokumentáció is alátámasztja.

Melyek a Teljes Hőszigetelő Rendszer részei? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hogyan lesz Teljes Hőszigetelő Rendszerünk? 

Beruházóként nehézség, hogy a Teljes Hőszigetelő Rendszer egyes elemei általában nem azonos gyártótól származnak: más gyártja a kiszemelt polisztirol lapokat és más, az azok elhelyezéséhez használatos ragasztót vagy akár a rögzítéshez szükséges dűbelt.

A legtöbb hasznos információt ebben a tekintetben általában az un. rendszergazdáktól várhatjuk, akik döntően a polisztirol lapok ragasztásához és a fedőrétegek elkészítéséhez szükséges elemeket kínálják. Magyarországon több mint egy tucat ilyen jó nevű és megbízható gyártó céget találunk. Általában a homlokzati vakolatképző anyagot gyártó cégek, jól ismerve a piacon kapható polisztirol lapokat szívesen adnak tanácsot abban, hogy az ő választékukból melyik polisztirolhoz mit használjunk, sőt általában a homlokzatképzéshez szükséges vakolati rendszereket is saját kínálatból javasolnak (de a kiegészítő elemek vagy például a rögzítéshez szükséges dűbelek paraméterei kapcsán is nyugodtan kérdezzük őket).

Ami emellett fontos, ők rendelkeznek azokkal a tanúsítványokkal, amelyek azt igazolják, hogy a kivitelezés minőségének biztosítása és az esetleges garanciális kérdések megnyugtató rendezése érdekében melyik anyag mivel építhető össze this site. Tehát ha a hőszigetelésünk készítése kapcsán tanácsot kérünk un. rendszergazda cégtől, feltétlenül kérjük el az ajánlott rendszer megfelelőségét igazoló tanúsítványt.

3 lépés azért, hogy Teljes Hőszigetelő Rendszerünk legyen 

1.   Válasszuk ki a szükséges paraméterekkel rendelkező Bachl hőszigetelést!
2.   Keressünk fel néhány un. rendszergazda céget és kérjünk információt arról, hogy a kiválasztott hőszigeteléshez milyen ragasztó és rögzítő elemeket ajánlanak.
Ne feledjük: a rendszergazda cégek azok, akik vakolatot ill. ragasztó anyagokat, habarcsokat kínálnak.
3.   A kiválasztott anyagok illeszkedőségét ellenőrizzük a tanúsítványokon, amelyet ne felejtsünk el elkérni.

 

A BACHL Kft. BACHL Nikecell márkájú polisztirol hőszigetelő lapjaihoz számos rendszergazda kínálja termékeit. A BACHL Kft. az épület minden részére ajánlja hőszigetelő megoldásait a pincétől a padlásig.

Ismerkedjen meg a cég széles hőszigetelő anyag választékával: