Multipor ásványi hőszigetelő lap

Multipor ásványi hőszigetelő lap

Multipor ásványi hőszigetelő lap

A Multipor hőszigetelő lapok ásványi szerkezetéből és kapilláraktív tulajdonságából adódóan belső oldali hőszigetelésként is alkalmazható párazáró réteg beépítése nélkül. Alkalmas megoldást nyújt továbbá alulról hűlő födémszerkezetek (mélygarázsok, pincék, átjárók) valamint homlokzati falak külső oldali hőszigetelésére egyaránt.

Ásványi eredetű Ásványi eredetű: A Multipor hőszigetelő lap stabil, ásványi kristályszerkezetű (természetes kalcium-hidroszilikát, ásványi Tobermorit alkotja), mely nem tartalmaz szálas anyagot, így új alternatívát nyújt a hőszigetelés széles palettáján: ásványi, tömör mégis kiváló hőszigetelő. A gyártás folyamatába kizárólag ellenőrzött minőségű alapanyagok kerülhetnek, pl: a homokot felhasználás előtt finomra őrlik, ezáltal csökkentve szemcseméretét és növelve reakció képességét.
1 Hőszigetelő: A Multipor hőszigetelő lapok kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Ennek alapja a millió apró pórusba zárt levegő, mely természeténél fogva jó hőszigetelő. A Multipor lapok alacsony hővezetési tényezőjükből adódóan nagymértékben javítják a falazat hőátbocsátási tényezőjét. Belső falszigetelésként való alkalmazása – kiváló hőszigetelő tulajdonsága révén – megnöveli a falazatok belső felületi hőmérsékletét, valamint a lakók komfortérzetet, és csökkenti a páralecsapódás mértékét.
3 Nem éghető: Belső oldali hőszigetelésnél a biztonság különösen fontos szempont. Tekintettel arra, hogy a Multipor prémium termék, tisztán ásványi eredetű anyag, nem tartalmaz éghető komponenseket. Tűzzel való érintkezése során nem szabadulnak fel káros gázok, ezáltal a „nem éghető” – (A1) tűzvédelmi osztályba tartozik.
4 Páraáteresztő: A hőszigetelő lap – kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett – az ásványi építőanyagok jó páraáteresztő képességével is bír, így biztosítja a természetes, hőmérséklet és páratartalom szempontjából kiegyensúlyozott, egészséges beltéri lakóklímát. A szigetelendő falra történő teljes körű ragasztással elkerülhető, hogy a hőszigetelés és a falszerkezet között ún. „bezárt légrések” alakuljanak ki, ahol a pára összegyűlhet és a hideg falfelületen lecsapódhat.
5 Könnyen alakítható: A Multipor lap kézi fűrésszel egyszerűen méretre vágható, könnyű alakíthatósága révén akár ívesen is. A hőszigetelő lapból a csővezetékek és a kapcsolók helye kézi eszközökkel, pontosan és könnyen kivágható. A gyors, és akár házilagos kivitelezés kevés hulladékkal jár.
6 Impregnált: A Multipor ásványi hőszigetelő lap víztaszító. A gyártási folyamat végén a lapokat vízüveggel impregnálják, ezzel csökkentve az anyag nedvszívó képességét. Ennek igazolásaként egy mélygarázs hőszigetelése során tesztelték: a Multipor ásványi hőszigetelő lapokat beton felületre ragasztották, és 3 napig víz alatt tartották. A 3 nap lejárta után a lapok sértetlenek voltak, a ragasztás tökéletes maradt, sőt, néhány nap elteltével – a lapok kiszáradását követően – a hőszigetelési funkció helyreállt. Ilyen esetben, más hőszigetelő rendszernél gondoskodni kell a hőszigetelés cseréjéről. (pl: tűzeset miatti oltás után)
Hangelnyelő Hangelnyelő: A Multipor hőszigetelő lapok külső oldali hőszigetelésként használva – más hőszigetelő anyagokkal ellentétben – nem rontják a falszerkezet akusztikai teljesítményét. Ugyanakkor belső oldali alkalmazásával csökken a nagy terek visszhangossága.
5 Tömör és alakítható: Az ásványi és egyúttal szálas-anyag mentes Multipor hőszigetelő lap kiváló minőségét azzal is alátámasztja, hogy a kivitelezés során tömör, stabil, nyomásálló és alaktartó marad.
9 Környezetbarát:  A természetes alapanyagok (mész, homok, cement, és víz), az alacsony előállítási energiaszükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás, mind alacsony környezetterhelést eredményez. Továbbá a Multipor anyagszerkezetét egy természetes kalcium-hidroszilikát, az ásványi Tobermorit alkotja, ebből adódóan rendkívül hosszú élettartamú hőszigetelő anyag.
Tömör és alakítható Kártevőálló:  Az ásványi anyagtulajdonságából adódóan ellenáll a hőszigeteléseket megtámadó kártevőknek. A külső homlokzati hőszigetelést a madarak nem csipkedik ki, a bogarak és rágcsálók nem költöznek bele.

Multipor ásványi hőszigetelő termékek

  • Ásványi hőszigetelő lapok

    Ásványi hőszigetelő lapok

  • Ragasztó és ágyazó habarcsok

    Ragasztó és ágyazó habarcsok

  • Passzívház-fal

    Passzívház-fal