Murexin EV 100 elválasztó- és feszültségmentesítő lemez – Murexin szigetelés

Murexin EV 100 elválasztó- és feszültségmentesítő lemez - Murexin szigetelés

Feszültségkiegyenlítő, nyúlás- és szakadásbiztos poliészterfilc parkettafelületek- hidegburkolatok- és természetes kövek alatti felület megerősítésre, különösképpen problémás alapfelületekhez.

A dilatáció eltakarása mellett, az alapfelület megerősítésére is szolgál

Az épületszerkezetekben dilatációs réseket alakítanak ki, melyekre elsősorban a hőmérséklet-változások miatti mozgásokból eredően van szükség. A burkoló szakemberek tudják, hogy ezeket a dilatációkat a burkolatok kialakítása során figyelembe kell venni, de számos oka lehet annak, hogy a dilatáció a hagyományos módon nem megoldható.

Előfordul, hogy tulajdonosok optikai és esztétikai okok miatt ragaszkodnak ahhoz, hogy a dilatáció ne látszódjon. Lehetséges az is, hogy technikai akadálya van a dilatáció kialakításának, például a meglevő beton alapfelületben keresztül-kasul mennek a radiátorcsövek, ezáltal nem tudnak kialakítani dilatációkat.

Ezekben az esetekben tökéletes megoldást jelent a Murexin EV 100 elválasztó- és feszültségmentesítő lemez.

A dilatáció eltakarása mellett, amennyiben az alapfelület minősége nem megfelelő, és repedezett betonra kell elvégezni a burkolást, az EV 100 Elválasztó és feszültségmentesítő lemez
akkor is használható parketta, csempe, természetes kőburkolat ragasztása előtti alapfelület megerősítésre is. Betonvarrás helyett ez egy jóval egyszerűbb és könnyebb megoldás.

Murexin EV 100 elválasztó- és feszültségmentesítő lemez

 • feszültségkiegyenlítő poliészterfilc
 • nyúlás- és szakadásbiztos
 • problémás alapfelületek megerősítésére, az esztrich és beton kicserélése helyett
 • felújítási munkáknál
 • alapfelület hibáiból adódó feszültségek kiegyenlítésére, levezetésére
 • akár dilatációmentes burkoláshoz szélesség: 1 m, hosszúság 50 m, anyagvastagság: kb. 1,13 mm

Egyszerű feldolgozható

Az EV 100 lemezt lazán ki kell teríteni és méretre vágni. Az EV 100 lemezt beágyazzuk és besimítjuk a felhordott Murexin KGF 65 Totálflex S1 ragasztóba kerámiaburkolat esetén. Ezután lehet ugyanazzal a ragasztóval ragasztani. Így a lemez elválasztja a burkolatot az alapfelülettől, feszültségmentesít.

Javasolt rétegrend

 • repedezett, de nem porló beton
 • KGF 65 Totálflex S1 ragasztóhabarcs
 • EV 100 Elválasztó- és feszültségmentesítő lemez
 • KGF 65 Totálflex S1 ragasztóhabarcs (kétoldali kenés)
 • FX65 Profiflex fugázó és SIL 60 Szaniter szilikon

Murexin EV 100 elválasztó- és feszültségmentesítő lemez

Feszültségkiegyenlítő, nyúlás- és szakadásbiztos poliészterfilc parkettafelületek- hidegburkolatok- és természetes kövek alatti felület mezősítésre, különösképpen problémás alapfelületekhez. Parketta fektetéséhez: Alkalmazható erősítő alátétként tömör- és kész parketta alá, valamint minden burkolandó felületen, és megnövekedett maradék nedvességtartalmú felületeken (max. 3,5%-ig) a Murexin nedvességzárókkal való alkalmazáshoz (2K EP 170 / MS-X3 / PU 5 Express) és a Murexin MS-P ragasztók illetve a speciális PU 566 ragasztókhoz. Különösen alkalmas nem megfelelő, kis szilárdságú aljzatokra és felújítási munkálatokhoz száraz esztrich, forgácslap és öntött aszfalt felületeknél. Csempék és természetes kő burkolatokhoz fektetéséhez: Használható erősítőbetétként kerámiaburkolatok alatt. A filcet beágyazzuk a ragasztóba (Flex csemperagasztó) és ezáltal elválasztja a kerámiaburkolatot az alapfelülettől.

 • alkalmas parketta, csempe és természetes kő burkolására
 • problémás alapfelületekre
 • csökkenti a feszültséget
anyagszükséglet [g/m²] 250
anyagvastagság [mm] 1,13
kiszerelés tekercs / 50 m²
kiszerelés – egységcsomag/raklap [db] 12
méret – szélesség (w) [cm] 100
méret – vastagság [mm] 1,2
színválaszték fehér