Noxite bitumenes lemez

Noxite bitumenes lemez

Ha a tetők és a környezettudatosság kapcsolata kerül szóba, a többség napelemekkel tarkított magastetős fedésekben gondolkodik, miközben a lapostetőkben is hatalmas zöld potenciál van.

Hogy választ adjon a klímaváltozás okozta és a városokra jellemző kedvezőtlen környezeti hatásokra, a BMI Group megalkotta a levegőt tisztító tetőt.

A TETŐ, AMI SZMOGOT ESZIK REGGELIRE

Európa legnagyobb tetőrendszereket gyártó vállalatcsoportja, a BMI Group által kifejlesztett, különleges felületvédelemmel ellátott Noxite Eco-Active bitumenes lemez képes az egyik legkárosabb szennyezőanyag, a nitrogén-oxidok (NOx) semlegesítésére. A jellemzően az autók kipufogógázaként, illetve az ipari termelés során kibocsátott – az üvegházhatást erősítő és az emberi szervezetre is veszélyes – részecskéket a BMI Villas Noxite lemez TiO2 adalékanyaga a nap sugarainak segítségével a természetben is jelenlévő, vízzel oldható sóvá alakítja, melyet aztán az esővíz mos le a tetőről.

A NOXITE HATÁSA SZÁMOKBAN

Laboratóriumi körülmények között, néhány óra leforgása alatt a nitrogén-oxidok közel 90 százalékát semlegesíti a speciális bitumenes lemez. Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy 100 m2-es lapostető Noxite bevonata éves szinten annyi NOx-et képes elbontani, amennyit egy EURO-4-es besorolású, évi 15.000 kilométert futó autó kibocsát. A BMI Villas kínálatában itthon is elérhető Noxite Eco-Active lemezek ráadásul a márka BiELSo (Bitumen Endless Solutions) programja részeként 100%-ban újrahasznosított, felújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat CO2 terhelését.

VÉDELEM A TETŐNEK

A globális felmelegedés és a szinte mindennapossá váló extrém UV-sugárzás miatt a tetők számára is egyre fontosabb a fényvédelem. Ezért a Noxite speciális SBS modifikált bitumenes zárólemezt kiváló fényvisszaverő tulajdonságokkal látták el: a bevonat világos színének köszönhetően jelentős mértékben visszaveri az UV-sugarakat, így a tetők felületi hőmérséklete és a környezeti hőterhelés is alacsony marad.

A könnyen használható, gyorsan hegeszthető lemez új tetőkhöz és épületfelújítások alkalmával egyaránt alkalmazható. A lakóházak mellett ipari épületek fedésére is alkalmas, ugyanis nagy igénybevételű, rezgéseknek kitett tetőszerkezetek szigetelése esetén is biztonságos megoldást nyújt.