Rigips – Álmennyezetek, álmennyezeti rendszerek

Rigips - Álmennyezetek, álmennyezeti rendszerek

A Rigips álmennyezeti rendszerei különféle tartószerkezetekkel, változatos anyagokból készülnek, így képesek megfelelni a mai kor számtalan követelményének.

Az álmennyezet nem mai találmány, már az ókori görög és római építészet is alkalmazott fa és vászon elemeket a belső terek magasságának csökkentésére, valamint a mennyezet díszítésére. Ez a két alapvető tulajdonság – a belmagasság csökkentése és az esztétika – általában ma is alapvető követelmény az álmennyezetekkel szemben. A modern kor álmennyezete azonban ennél sokkal többre képes. Egy jól megtervezett és megépített álmennyezet pontosan olyan, amilyennek a tervező megálmodta: kifinomult, elegáns, impozáns látványt nyújt, megadja egy helyiség karakterisztikáját – vagy éppen ellenkezőleg: visszafogott, szinte láthatatlan. Különféle tartószerkezetekkel, változatos anyagokból készülhet, így képes megfelelni a mai kor számtalan követelményének.

NAGYTÁBLÁS GIPSZKARTON ÁLMENNYEZET

MONOLIT ÁLMENNYEZET
A tömör, nagytáblás álmennyezetek, melyeknek alapvető funkciója, hogy megfelelően hozzájáruljanak az adott helyiség képének kialakításához. Ezen kívül feladatuk lehet még térelhatárolás, szerelvények takarása, gépészeti elemek (világítás, stb.) fogadása, továbbá tűzvédelem, vagy hanggátlás.
PERFORÁLT ÁLMENNYEZET
A különlegesen szép felületek, a mintázatok sokfélesége, a többféle szerelhetőség, a kiváló akusztikai paraméterek együtt teszik lehetővé az egyedi koncepcióknak megfelelő típus kiválasztását.
HŰTŐ-FŰTŐ ÁLMENNYEZET
A hűtő-fűtő álmennyezetek leggyorsabban terjedő megoldása a kész, a teherhordó födém alá függesztett hűtő-fűtő panelrendszer, amit az egyenletes hőeloszlást elősegítő, jó hővezető képességű építőlemez borít. Ezek az építőlemezek segítik a hűtő-fűtő rendszer teljesítményének legjobb kihasználását, esztétikusak, könnyen és gyorsan szerelhetők. A perforált változatok a hangelnyelésben is nagyon jó mutatókkal rendelkeznek.

KAZETTÁS ÉS SÁVOS ÁLMENNYEZET

HANGELNYELŐ ÁLMENNYEZET
A termek használati értékének egyik alapvető meghatározója az, hogy milyen akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Az akusztikai problémák, mint pl. a visszhangosság vagy a magas zajszint, megnehezítik a kommunikációt, jelentősen romlik az ott tartózkodók koncentrációs képessége. Hangelnyelő burkolatokkal nem csak az utózengési időt, hanem a teremben fennálló zajszintet is jelentősen lehet csökkenteni. Az esetek nagy többségében ehhez elegendő egy jól működő hangelnyelő álmennyezet alkalmazása.
ESZTÉTIKAI ÁLMENNYEZET
Az esztétikai álmennyezetek alapvető funkciója, hogy megfelelően hozzájáruljanak az adott helyiség képének kialakításához. Ezen kívül feladatuk lehet még térelhatárolás, szerelvények takarása, gépészeti elemek (világítás, stb.) fogadása. A legtöbb esztétikai kategóriába sorolt álmennyezet – megfelelő rendszerben építve – még egyéb fontos tulajdonságokkal is rendelkezik. Ilyen lehet pl. a tűzvédelem, a hanggátlás, vagy a hangelnyelő képesség.
HIGIÉNIAI ÁLMENNYEZET
Különleges rendszerek különleges igénybevételre. Mosható, fertőtleníthető, nedvességtűrő, és biocid felületekkel.