ROCKWOOL Frontrock vakolathordó homlokzati hőszigetelő lemezek új néven és csomagolásban

ROCKWOOL Frontrock vakolathordó homlokzati hőszigetelő lemezek új néven és csomagolásban

A ROCKWOOL a vakolathordó homlokzati hőszigetelő lemezeit 2020. áprilisától a megszokott minőségben, de új csomagolásban és névvel hozza forgalomba

A kő az egyik legősibb, legtermészetesebb építőanyag a világon. A technológiák folyamatos fejlődése napjainkra lehetővé tették, hogy újabb és újabb felhasználási területeken lehessen kiaknázni kiváló tulajdonságait. Nem túlzás azt állítani, hogy a kő mint alapanyag alkalmazásával a legkomplexebb módon lehet biztosítani épületeink komfortját, biztonságát, környezetünk és klímánk védelmét.

Épületeink homlokzata van kitéve a legtöbb környezeti hatásnak, mellyel szemben úgy kell megtalálni a megfelelő védelmet, hogy közben szabad teret tudjunk biztosítani a tervezők számára az esztétikai elvárások teljesítésére.

A bazaltkőből készült kőzetgyapot hőszigetelések széles körben alkalmazhatók a homlokzatokon legyenek azok akár vakolathordó, átszellőztetett, burkolattal ellátott kivitelűek. Ha az építtető, tervező nem szeretne kompromisszumokat kötni időtálló megoldást biztosíthat energetikai, akusztikai, tűzvédelmi és nem utolsó sorban környezetvédelmi szempontból.

Egy homlokzati felület időtállósága szempontjából fontos, hogy a szigetelésnek ne legyen hőmozgása, ne zsugorodjon. A kőzetgyapot vakolathordó homlokzati hőszigetelések alapanyaguknak köszönhetően mérettartók, még sötét felületek mögött is stabilan megtartják alakjukat. Mivel nem zsugorodnak, nem keletkeznek a táblák mentén illesztési hézagok, melyek ronthatják a felület szigetelő képességét, és mivel nincs hőmozgásuk, nem fognak idővel kirajzolódni a felületen a táblák illesztései, nem fognak mozgási repedések keletkezni a felületen.

Nyitott szálszerkezetének köszönhetően energetikai, akusztikai és páratechnikai szempontból is a legkomplexebb megoldás ha szigetelést választunk. A szálak között a legtermészetesebb anyag, a nyugalomban lévő levegő szigetel, melynek köszönhetően hőszigetelő képességét teljes élettartama alatt folyamatosan képes biztosítani.
A nyitott szálszerkezet akusztikai szempontból is jelentős előnyöket hordoz, javítva a falszerkezetek akusztikai tulajdonságait ellentétben egyes habtermékekkel, melyek akár 5-6 dB-t is ronthatnak rajta, ezen kívül pedig a szerkezetbe jutott pára akadálytalanul tud eltávozni, mivel a páradiffúziós ellenállása közel a levegőével megegyező.

A kő, mint fő alapanyaga a kőzetgyapot szigeteléseknek nem éghető, füstöt nem fejleszt és égve csepegő részecskék sem keletkeznek egy tűz során. Külön égéskésleltető adalék nélkül képesek épületszerkezeteink tűzvédelmét biztosítani, többlet időt biztosítva az épületben tartózkodók meneküléséhez és a tűzoltói beavatkozáshoz. A nem éghető épületszerkezetek, szigetelések alkalmazása nem csak az épületben tartózkodók biztonságát és anyagi javaik védelmét növelik meg jelentősen, egy épülettűz során annak kiterjedése is sokkal kisebb lesz, a környezetszennyezés mértékének csökkenéséről nem is beszélve.

A kőzetgyapot szigetelések nem képeznek veszélyes hulladékot, megfelelő szabályozási háttér biztosítása mellett pedig újra hasznosíthatók.

Világviszonylatban a legnagyobb kőzetgyapot szigetelés gyártó és fejlesztő vállalatcsoport a ROCKWOOL, mely 46 gyáregységgel rendelkezik, 39 országban van jelen, köztük Magyarországon is.

Termékeikben több mint 80 éves gyártási és alkalmazási tapasztalat ötvöződik a bazaltkő előnyös tulajdonságaival. Azon építtetők, beruházók, tervezők számára, akik a kiemelkedő minőségű, időtálló megoldásokat keresik és nem szeretnének kompromisszumokat kötni, az egyik legoptimálisabb választás.

ROCKWOOL vakolathordó homlokzati hőszigetelő lemezek:

A Frontrock Super (korábbi elnevezése: Frontrock Max E) inhomogén, azaz kétrétegű, vakolható homlokzati kőzetgyapot lemez. A termék felső kb. 2 cm vastag rétege tömörebb, ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp >250N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben.

A Frontrock S lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzati részeinek szigetelésére ott ahol csak kis vastagságú hőszigetelés helyezhető el, például ablak és ajtó kávák szigetelésénél. Nyomófeszültsége 10%-os alakváltozásnál CS(10) ≥30 kPa.

Mindkét szigetelőlemez különösen alkalmas épületek homlokzatának nem éghető, páraáteresztő hő- és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására. Tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és kockázati osztály besorolású épületnél korlátozás nélkül beépíthetők.

Frontrock Super kétrétegű (inhomogén) vakolható homlokzati hőszigetelő lemez

A Frontrock Super lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzatának neméghető, páraáteresztő hő-, és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására. Tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és tűzállósági fokozatú épületnél korlátozás nélkül beépíthető. A Frontrock Super rögzítése részleges felületű felragasztás és dübelezés egyidejű alkalmazásával történik. Ásványgyapothoz ajánlott ragasztó- és ágyazóhabarccsal és minősített dübelekkel együtt használható.

  • magas pontszerű terhelhetőség
  • Elsőrangú hangszigetelés
  • Tűzvédelem
Frontrock S egyrétegű (homogén) vakolható homlokzati hőszigetelő lemez

Egyrétegű (homogén) vakolható homlokzati hőszigetelő lemez. A Frontrock S lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzatának nem éghető, páraáteresztő hő- és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására.

  • Kiváló hőszigetelés
  • Elsőrangú hangszigetelés
  • Tűzvédelem