Roto Tetőtéri ablakok, kiegészítők & szolárrendszerek

Roto Tetőtéri ablakok, kiegészítők & szolárrendszerek

A Roto innovatív tetőtéri ablakainak és szolárrendszereinek köszönhetően évtizedes hagyományokkal bíró, elismert világcég, amely nagy tapasztalatokkal rendelkezik a lakóterek komfortossá és minőségivé tételében.

A fejlesztések során a termékek tetszetős küllemének kialakításán túl fontos szempont volt a komfortérzet megteremtése és a maximális kényelem biztosítása.

Termékcsoportok:

Roto 43 széria – Billenő tetőtéri ablak

A billenő
A Roto 43. szériájának tetőtéri ablaka középen billenő ablakszárnnyal rendelkezik. A többi szériához hasonlóan ez az ablaktípus is készülhet véglegesen felületkezelt, kiváló minőségű fából, és modern, háromkamrás acélmerevítéssel ellátott műanyag profilból. Az ablak alsó kilincskezelésű és kétfokozatú résszellőzési funkcióval látták el. Az ablakszárny a kiváló lég- és vízzárás érdekében hárompontos reteszelésű. A tisztítóállás rögzítése mechanikusan történik.Kombinált beépítéshez
A billenő ablakszárnyú tetőtéri ablakokat elsősorban csoportos beépítéseknél, felső pozícióba vagy magasra tervezett ablakok esetén javasoljuk, ahol az ablakszárny billenése nem von el hasznos területet a lakótérből.
Ez a széria ideálisan kombinálható akár a 73., akár a 84. szériával.
Roto 73 széria – Speciálisan billenő tetőtéri ablak

A Speciálisan billenő (Roto 73 széria)
nyitásmód esetében az ablak vasalatának kialakításakor a billenési pontokat a tok felső egyharmadában helyezték el, így az ablakszárny nyitott állapotában sem nyílik be a tetőtérbe. Ennek köszönhetően a hagyományos nyitásmódú ablakokkal összehasonlítva sokkal több szabad teret hagy a bentlakók számára. A speciálisan billenő nyitásmód másik nagy előnye, hogy szúnyogháló felszerelése esetén is teljesen terjedelmében nyitható az ablak.Kényelmes, biztonságos működtetés
Az ablakszárny alján elhelyezett kilinccsel az ablak működtetése még hosszabb ablakok esetén is egyszerű, könnyű. Ezzel a kilinccsel szabályozható a kétfokozatú résszellőzés is, amely szükség esetén biztosítja a helyiség optimális légcseréjét. Az ablak a szárny átfordításával automatikusan tisztítóállásba kerül, így biztonságos tisztítást tesz lehetővé.
Roto 84 széria – Felnyíló-speciálisan billenő tetőtéri ablak

Csúcs a tetőtérben
A felnyíló-speciálisan billenő (Roto 84. széria) tetőtéri ablak kétféle módon nyitható, az ablakszárny egyik nyitásmód esetén sem nyílik a tetőtérbe. A felnyíló nyitásmód tökéletes, zavartalan kilátást biztosít nyitott ablaknál is, ebben az állásban a szárny az ablaktok felső pontjánál nyílik, illetve a speciálisan billenő mód esetében a billenési pont a tok felső egyharmadában helyezkedik el. Az ablakszárny egyedi módon négy ponton záródik a tokkal, ennek köszönhetően az ablak lég- és vízzárása tökéletes.Minden funkció egy kézben
Az ablakszárny alján elhelyezett kilincs segítségével az ablak összes funkciója – a kétféle nyitási mód, valamint a résszellőzési lehetőség – könnyen kezelhető. A 84. széria esetében a maximális biztonság érdekében tisztítóállásban az ablakszárny átfordításával a nyílászáró automatikusan rögzítődik. A kétfokozatú résszellőzési lehetőséggel biztosíthatjuk a helyiség légcseréjét akkor is amikor az időjárási viszonyok az ablak kinyitását nem teszik lehetővé.
Roto fa nyílászárók

Felnyíló, speciálisan billenő tetőréri ablak – Fa
A fa nyílászárók megjelenésükkel ideálisan ötvözik az esztétikumot és a természetes építőanyagok melegségét.Alapanyag: – Tartós erdeifenyő
– 3 rétegben ragasztott (vetemedésmentes, impregnált)
– körbefuttatott formaldehidmentes favédő alapozó és fedőlakkozás (vízbázisú lakkal)Színek:
– erdei fenyő, naturlakkozott
– erdei fenyő, színtelen lakozott

Egyszerű beépítés:
– az ablakkeret a munkaoldalon szerelhető csatlakozásborítással rendelkezik, a jobb hőszigetelés érdekében megerősített sarkok és fedőlécezés az ablak felső síkjáig, a fedőprofil az időjárásnak ellenálló EPDM gumi (az ablakkeret teljes szigetelésének érdekében a profil szélesebbre cserélhető).

Roto műanyag nyílászárók

Ahol az ablak nagyobb mértékben van kitéve nedvességnek (pl. fürdőben, konyhában stb.), műanyag nyílászáróinkat ajánljuk. Természetesen ott is kiválóan alkalmazható, ahol igény a könnyű tisztíthatóság és az egyszerű karbantartás, valamint a hosszú élettartam.

Alapanyag:
Szárny és keret: optimálisan hőszigetelő, kecsesen lekerekített 4-kamrás-műanyagprofil, cink-acélötvözet megerősítéssel. Teljes mértékig újrahasznosítható.

Színek:
Fehér, alapanyagában színezett műanyag

Egyszerű beépítés:
az ablakkeret a munkaoldalon szerelhető csatlakozásborítással rendelkezik, a jobb hőszigetelés érdekében megerősített sarkok és fedőlécezés az ablak felső síkjáig, a fedőprofil az időjárásnak ellenálló EPDM gumi (az ablakkeret teljes szigetelésének érdekében a profil szélesebbre cserélhető).

Sunroof napkollektor

2007-től a Roto még több napenergiát kínál: új Sunroof termékcsaládja minden eddiginél több napenergiával szolgál, amellyel nem csupán a melegvíz- és a fűtésigény, de a ház áramellátásának nagy részét is fedezni lehet.
A Sunroof lényege moduláris felépítésben rejlik, amely a bármilyen cseréptetőre történő beépítést biztosítja. Mód van különálló elemek beépítésére, amelyek már 2007 elejétől megvásárolhatóak, de a ház energia ellátásának biztosítására az igazán átfogó megoldást a 2007 második felétől kapható Roto Teljestetős rendszere nyújtja, amellyel az egész tető napkollektorokkal fedhető be. Mint minden Roto-termék esetében, az egyszerű és költséghatékony beépíthetőség itt is az egyik legfontosabb szempont, ezért a Sunroof mindenhol átlátható és egyszerű szerelést garantál. A könnyen oldható csatlakozásokkal ráadásul a karbantartás egyszerű, és akár egyes modulok is könnyedén kicserélhetők. A Roto Sunroof rendszere minden, az energiaellátáshoz szükséges elemet tartalmaz, pincétől a padlásig, így semmilyen utólagos beszerzésre nincs szükség.

Külső Screen árnyékoló

A tetőtéri lakások, különösen a nyári hónapokban, könnyen felmelegedhetnek. A Roto külső Screen árnyékoló roló sűrű szövésű üvegszál erősítésű anyagának köszönhetően hatékony megoldást kínál a felmelegedés megelőzésére. A roló működésének lényege, hogy a napsugarakat azelőtt kiszűri, hogy azok az ablak üvegfelületét elérnék. Működtetése rugós mechanizmusának köszönhetően rendkívül egyszerű.

Roto belső árnyékolók

Harmonika-roló
A 2006-os évtől érhető el a magyar piacon a Roto új harmonika-rolója, amely a vászonból készült rolók és az alumínium alapanyagú reluxák közötti átmenetet képviseli. Egyesíti a rolók sokszínűségét és hangulatos fényáteresztő tulajdonságát a reluxák könnyű tisztíthatóságával. A műanyagból készült Harmonika-roló oldalsó alumínium sínben fut, amely lehetővé teszi, hogy bármely pozícióban rögzíthessük, és így fokozatmentesen szabályozzuk a beáramló fény mennyiségét. Kézzel vagy elektronikusan is működtethető.Belső árnyékolók
A Roto belső árnyékolói védenek a nemkívánatos tekintetek és az erős napfény ellen. Az ablakszárnyon elhelyezett roló több pozícióban rögzíthető, ezáltal könnyedén szabályozhatja, mennyi fényt enged a lakótérbe.Fényzáró roló

A Roto fényzáró rolóival bármilyen külső fényviszony mellett teljes sötétséget biztosíthatunk.
A rolót alumíniumkeret szegélyezi, amely tökéletesen lezárja a fény útját. Az alumíniumkeret segítségével a roló tetszőleges állásban rögzíthető.

Roto külső árnyékolók

Redőnyök
A Rototherm redőnyök a fény mennyiségének szabályozása mellett jelentős szerepet játszanak a téli- és nyári hővédelemben, valamint a természet szélsőséges igénybevételének (pl. a jégeső hatásának) csökkentésében. A Rototherm redőnyök mechanikus, elektromos és szolár motoros felszereltséggel is megvásárolhatóak. A Rototherm redőnyök nagy előnye, hogy a redőny pozíciójától függetlenül az ablakszárny akadály nélkül mozgatható.Külső Screen árnyékoló
A tetőtéri lakások, különösen a nyári hónapokban, könnyen felmelegedhetnek. A Roto külső Screen árnyékoló roló sűrű szövésű üvegszál erősítésű anyagának köszönhetően hatékony megoldást kínál a felmelegedés megelőzésére. A roló működésének lényege, hogy a napsugarakat azelőtt kiszűri, hogy azok az ablak üvegfelületét elérnék. Működtetése rugós mechanizmusának köszönhetően rendkívül egyszerű.