Szárazpadló szerelése a Rigips ajánlásával

Szárazpadló szerelése a Rigips ajánlásával

Rövid képes útmutató.

Szereléshez szükséges termékek:

  • Rigidur szárazpadló
  • Rigidur Nature Line szárazpadló ragasztó
  • Szegőszalag
  • Rigidur szárazkiegyenlítő
  • Rigidur fix csavar
  • Vario hézagoló

Beépítés lépésről lépésre

A helyiség kerülete mentén a falakra szegőszalagot ragasztunk, amely megakadályozza, hogy a hang a padlóból a környező szerkezetekre átadódjon.
A szárazpadló alá igény szerint 100-230 mm szárazzúzalék kiegyenlítő réteg kerül.
Vízmérték és lapát segítségével síkba hozzuk a szárazzúzalékot. A szárazzúzalék kiegyenlítő ágyazat vastagságának növelésével javul a teljes födémszerkezet lépéshanggátlása.
Az előkészített alapra szárazon lerakjuk az 500×1500 mm-es Rigidur szárazpadló elemet úgy, hogy a fal mellé eső oldalairól levágjuk a  felső réteg túlnyúló sávjait.
A Rigidur szárazpadló elemeket Nature Line padlóragasztóval ragasztjuk össze.
Ragasztás után az illesztéseket 25 cm-es távolságban Rigidur csavarral is egymáshoz erősítjük. Erre azért van szükség, mert a kötés közben habosodó ragasztó az elemeket elemelné egymástól
A szárazpadló teherbírása tovább növelhető (amennyiben szükséges, de lakóépületben általában nem) plusz 1 tábla Rigidur gipszrost építőlemez (1000×1500 mm) ráragasztásával. Az utólag elhelyezendő réteget a padlóelemek hosszanti élével párhuzamosan rakjuk. Az építőlemezek ragasztásához Rigidur Nature Line padlóragasztót használjunk, melyet egymástól 100 mm távolságban kinyomott ragasztócsíkok formájában visszük fel a felületre.
A csatlakozást Rigidur csavarokkal erősítjük meg. A csavarokat az építőlemezek szélei mellett, és a lemezszélesség közepén helyezzük el. A csavarok távolsága az egyes sorokban max. 250 mm.
A teljes padlófelület elkészülte után levágjuk a helyiség kerületén elhelyezett peremszigetelő csík kilógó részét.
A ragasztó megszáradását követően Vario hézagolóanyaggal kitöltjük a lapok közötti hézagokat, elgletteljük a csavarfejeket, majd a glett száradását követően azonnal használatba lehet venni, a konkrét építési körülményektől függően kb. 12-14 óra múlva már járni lehet rajta.