Szélsőséges időjárásban is helytállnak a Leier előregyártott betonelemei

Folyamatos innováció, minőségi termékekkel

A hazai betongyártásban szerzett több mint 30 éves tapasztalatot és a vásárlói referenciákat kamatoztatva a Leier cégcsoport folyamatosan fejleszt a minőségbiztosítás és a termékválaszték-bővítés területén. Így tesz a mélyépítés és környezettechnika üzletágában is, ahol közel 6 éve tartja piacvezető pozícióját. Termékei közül – a betoncsövek mellett – a tisztítóaknák értékesítése a legjelentősebb, amelyek gyártását több mint 10 éve kezdték el. A manapság szélsőséges időjárás miatt különösen fontos, hogy időben gondoljunk a megfelelő csapadékelvezetésre. A Leier előregyártott betonelemi erre kínálnak korszerű megoldást.

Az utóbbi hónapok hektikus és szélsőséges időjárása – amikor hol szárazság, hol pedig özönvízszerű eső hullott az országban – rávilágított arra, hogy a jó vízelvezetés kulcsfontosságú lehet a települések és lakóházak életében. A hatalmas esőzések megkövetelik a jó vízelvezető rendszerek kiépítését, a hosszantartó szárazság pedig olyan megoldásokat kíván, amelyekkel még a legaszályosabb időben is megfelelő mennyiségű vízhez juttathatjuk a növényzetet.

„Komoly problémákat vethet fel – akár életeket is veszélyeztethet – egy-egy nagyobb esőzés. Ilyenkor a megfelelő vízelvezetés kulcskérdéssé válik. Mindenkinek ismerős lehet az utcán hömpölygő víztömeg, ha például a vízelvezető árkok eliszaposodottak, vagy szándékosan betemetettek, esetlegesen nem megfelelően tisztítottak. A Leier betonelemei, betoncsövei és előregyártott támfalai mind azt a célt szolgálják, hogy az egységes utcakép mellett biztonságot teremtsenek otthonaink környékén.” – mondta el Major Tamás, a Leier Hungária Kft. mélyépítés-környezettechnika üzletágának vezetője, majd hozzátette: „Amellett, hogy minőségi építőelemeket használunk, fontos az is, hogy rendszeresen tisztítsuk és karbantartsuk őket, mert ezzel biztosítható a vízelvezető hálózat maximális hatékonysága.”

A Leier előregyártott elemei nem csak a csapadékos időjárásban nyújthatnak kiváló segítséget, hanem például a hetekig tartó szárazságban is, hiszen a csapadékvízgyűjtő tartályokban felgyülemlett esővizet locsolásra is fel lehet használni. Erre kínál megoldást a Leier LBT (Leier Beton Tartály) eleme, amely 3-10 köbméter vizet képes tárolni, így a száraz időben is lehetőséget ad a kert locsolására. Mindezek mellett a Leier a családi házak tulajdonosainak további terméket is kínál, amellyel szennyvizüket használhatják fel környezetkímélően és gazdaságosan. Ez a házi szennyvíztisztító berendezés, amely a szennyvizet megtisztítja, így az újrafelhasználható lesz pl. gyökérzónás öntözésre, kerti tóba is bevezethetővé válik, és akár a WC tartályba is visszavezethető. Ez a megoldás komoly megtakarítást jelenthet a felhasználóknak.

A Leier mélyépítő elemeinél előírás az A1-es korrózióállóság, a V1-es vízzáróság és a T1-es terhelhetőség, amelyet a cég munkatársai folyamatosan ellenőriznek.

A Leier mélyépítő elemek termékválasztéka:

  • Mederlapok
  • Csaphornyos csatlakozású betoncsövek
  • Integrált gumitömítéses tokos-talpas betoncsövek
  • Akna elemek
  • Víznyelő elemek
  • Kiegészítő elemek: akna fedlapok, szintbeállító gyűrűk
  • Átemelő elemek, vasbeton tartályok
  • Olaj- és zsírleválasztó berendezések
  • Házi szennyvíztisztító