Új Murexin nedvességzáró alapozók

Gyors felületszilárdítás és nedvességzárás

Manapság az építkezéseknek olyan gyors ütemben kell haladniuk, hogy a megbízható, előírásoknak megfelelő maradéknedvesség tartalmat nem minden esetben tudják kivárni a kivitelezők. Erre megoldás:

Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó

Száradási idő: kb. 1 óra

Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó

Száradási idő: kb. 3 óra után

Murexin DX9 Speciális alapozó

Száradási idő: kb. 30 perc

Kb. 4,5 óra után lehet felhordani a Murexin Lewell aljzatkiegyenlítő család anyagát, melyre burkolattól függően kerámia- vagy melegburkolat kerülhet. Természetesen, ha ragasztott parketta kerül közvetlenül felhordásra kiegyenlítés nélkül, akkor ez az időtartam már csak 4 órára rövidül.

Alapozó és párazáró egyben

Az egykomponensű Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó, egy hengerelhető vagy glettvassal felhordható alapozó, amely egyszerre alapozóként és párazáróként működik, és ezzel értékes időt spórol a kivitelezés során.

Napjainkban a nedvességzárást többnyire epoxigyanta bázisú vagy poliuretán termékekkel végzik, két külön munkafolyamatban hosszabb várakozási időket betartva. Ahhoz, hogy az építkezés gyorsasága és a környezetvédelem ne zárja ki egymást, ismerje meg a Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozót. Az innovatív receptúra a modern MSP-technológián alapul: oldószermentes, felszívódóképes összetevőktől mentes és nagyon emissziószegény EC1PLUSR.

Az MS-X3 nedvességzáró alapozó a normál, az erősen szívó, valamint a nem szívó alapfelületek, – mint pl. kerámia – alapozására is használható. Alkalmazható továbbá problémás alapfelületekre, mint porló esztrichek. Ebben az esetben felület megerősítésre is használható.

Beton alapfelületeken egy rétegben egy speciális hengerrel keresztirányban (száradási idő nélkül) felhordva 4,5 CM%-ig képes a kapilláris maradék nedvesség lezárására. A henger speciális tulajdonsága lehetővé teszi mindezt egy munkamenetben megoldani, köztes száradási idők nélkül. A felhordás után kb. 3 óra száradást követően Murexin MSP vagy PU ragasztóanyagokkal átdolgozható.

 • gyors száradás
 • párazárásra alkalmas
 • porló esztrichek felületmegerősítésére
 • szívó és nem szívó alapfelületekre
 • hengerelhető
 • környezetbarát
 • nagyon emissziószegény EC1PLUSR

Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó

Az építkezések során tapasztaljuk, hogy az előző szakipar által elkészített alapfelület nem megfelelő szilárdsággal rendelkezik, melyet, ha a burkolási munkafolyamatok megkezdése előtt nem veszünk figyelembe, akkor elég nagy problémákat tud okozni. Gondoljunk csak bele egy alapfelület felső rétegével együtt elvált aljzatkiegyenlítőre és újbóli felhordására, valamint az ezzel járó további munkálatokra, anyagokra és időveszteségekre.

A Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó egy hengerelhető alapozó, mely a gyenge, labilis, kisebb szilárdsággal rendelkező ásványi alapfelületeket erősíti meg, hogy az értékes időnket a később felmerülő bosszúságoktól megkímélje. Az innovatív receptúra a modern MSP-technológián alapul: oldószermentes, felszívódóképes összetevőktől mentes és nagyon emissziószegény.

 • alacsony viszkozitású
 • mélyreható
 • egykomponensű
 • egyszerű feldolgozás