URSA hőszigetelők alkalmazási területei

Legyen akár tető, fal vagy padló – minden alkalmazási területre ajánljuk magas minőségű, ásványgyapotból és extrudált polisztirolból készült szigetelőanyagainkat.

Magastető

Ha házunk felső szintjét is lakhatás céljára kívánjuk kihasználni, a beépített tetőtér födémet hő- és hangszigeteléssel kell ellátni.

Lapostető

Amennyiben az épület legfelső födémszerkezete fölé nem kívánunk magastetőt építeni, úgy a födémszerkezetet lapostetős kialakításban kell megvalósítani. A legelőnyösebb szerkezeti felépítés az egyhéjú (meleg) tetős kialakítás, fordított rétegrendi szerkezettel megvalósítva (a hőszigetelés a vízszigetelés felett helyezkedik el).

Födém

Épületeink födémszerkezetén keresztül sok hő távozhat, amennyiben nem megfelelően van ellátva szigeteléssel.

Az URSA szigetelőanyagok beépítése minden fajta födém szigeteléséhez hosszú távú és minőségi megoldást jelent.

Belső falak

A lakók akusztikai komfortja érdekében elengedhetetlen a ház vagy lakás belső falainak megfelelő hang- és hőszigeteléssel való ellátása.

Külső falak

Magszigetelt vagy átszellőztetett épület homlokzatok szigeteléséhez, ahol a hőszigetelés a teherhordó (vázkitöltő) falszerkezeten helyezkedik el, hidrofóbizált, felületi kasírozással ellátott URSA ásványgyapot beépítése ajánlott.

Padló

A mai hőtechnikai és felhasználói igényeket tekintve elkerülhetetlen épületeink földszinti padlószerkezetének megfelelő hőszigetelése a vízszigetelés megléte mellett.

Talajba kerülő szerkezetek

A pincefal és a pincepadló érzékeny pontja egy családi háznak. A potenciális hőveszteség ezeken a helyeke akár a 20-25 %-ot is elérheti.

Az URSA XPS (extrudált polisztirol) termékek olyan speciális tulajdonságokkal bírnak, amelyek lehetővé teszik segítségükkel még tartósan nedves (talajvizes) környezetben, egyedülállóan magas tartós terhelés mellett is, kiváló hőszigetelési hatás elérését.

Hőhíd szigetelések

Épületfizikailag több olyan csomópont található egy épületen, amelynél kritikusan nagy mértékű hőhidak keletkezésére lehet számítani.

Ezeknek a hőhidaknak a minimalizálására fejlesztette ki az URSA speciális XPS (extrudált polisztirol) táblás termékeit, melyek széles skálájából válogatva, és azt a megfelelő helyekre beépítve tartós és magas minőségű hőszigetelési eredmény érhető el.

Akusztikai szigetelések

Egyes épülethatároló szerkezetekkel szemben magas szint akusztikai követelményt is támasztunk: léghanggátlás, lépéshangszigetelés, hangelnyelés, stb. Belső köztes födém, belső válaszfal, alulról hűlő födém hangszigetelésére és teremakusztikai követelmények biztosítására is tudunk az URSA széles termékpalettájáról válogatni.

Katalógus: