Vízszigetelés – ragasztás teraszon és erkélyen – Sika

Vízszigetelés - ragasztás teraszon és erkélyen - Sika

Sok otthonban a nyár esti beszélgetések, találkozók alkalmával derül csak fény a terasz, erkély nem megfelelő állapotára.

A problémák elsősorban a rendszer alapját képező vízszigetelés hiányára, a nem megfelelő vízelvezetésre vezethetők vissza.  Főleg a nagy hőingadozásnak kitett teraszokon, erkélyeken hiába burkolunk drága csempével, járólappal, magas minőségű flexibilis csempe- és járólapragasztóval, flexibilis tulajdonságú fugázóval, az eredmény megfelelő vízszigetelés hiányában pár év múlva ismét kopogó lapok, szivárgó nedvesség, a penész megjelenése a terasszal érintkező falfelületeken.

 

Sajnos sok helyen próbálkoznak azzal is, hogy a vízszigetelést epoxy fugázóval oldják
meg.  Az epoxik nem oldják meg a vízszigetelést. Jobbak ugyan, mint a cementes fugázók, mivel nincsenek bennük kapillárisok, azonban a vízszigetelésen nem segítenek!

 

A Sika az adhoc megoldások helyett rendszerekben gondolkodik, a kültéri terasz, erkély burkoláshoz is több féle, teljes körű réteg megoldást kínál. Ezen rendszerek alapjai az egy, vagy kétkomponensű vízszigetelő habarcsok. A kivitelezők körében különösen népszerűek már régóta a Sika kétkomponensű vízszigetelő habarcsai, melyek a professzionális szintű Sika vízszigetelési és ragasztási rétegrendek alapját képezik.

Ismerje meg a Sika vízszigetelő habarcsok közül azokat is, amelyek a legkorszerűbb 2 az 1-ben tulajdonsággal rendelkeznek!

Ezek az egykomponensű vízszigetelő habarcsok amellett, hogy szintén egy komplett rendszer alapelemei, 2 az 1-ben tulajdonságuknak köszönhetően még felgyorsítják a kivitelezési munkát és csökkenthetik az esetleges kivitelezési hibák lehetőségét is:

  • A Sikalastic-1K  2 az 1 –ben funkciójának köszönhetően egyben rugalmas vízszigetelést és betonvédelmet nyújt,
  • A SikaCeram-500 Ceralastic pedig vízszigetelő habarcs és csemperagasztó egyetlen termékben

Rugalmas vízszigetelő habarcs és betonvédelem egyben?

Igen, Sikalastic-1K

Vízszigetelés és burkolás egyben?

Igen, SikaCeram-500 Ceralastic 7 nappal gyorsabban, jóval kevesebb hulladékkal

Katalógus: