WEBER hőszigetelő rendszer

WEBER hőszigetelő rendszer

THR – Teljes homlokzati hőszigetelő rendszerek

A webertherm EPS rendszer alapeleme a hagyományos, expandált polisztirol (EPS) hőszigetelő lap, amelyet elsősorban vékonyágyazatú webertherm 701D ragasztóval javasolt rögzíteni. Mind műszaki, mind gazdaságossági szempontból megfelelő megoldást nyújt a homlokzat hőszigetelésére. A széles szín- és struktúraválasztékban kapható, különböző típusú fedővakolatok kreatív megoldásokat kínálnak a végső színréteg kiválasztása során.
Az EPS hőszigetelő lap hővezetési ellenállása (ʎ): ~0,040 W/mK
A webertherm 1m rendszerünket az iparosított technológiákkal készült épületek utólagos hőszigeteléséhez fejlesztettük ki. A rendszer a panel épületeknél jelentkező csomóponti problémákra nyújt innovatív megoldásokat, egyszerű hálóvezetéssel, akár 5 cm vastag ragasztással (pont-perem módszerrel). A webertherm 1m nevében is jelzi, hogy a lakószintek ablakai között lévő függőleges ablaktáv csupán 1m is lehet (az általánosan előírt 1,3m-rel szemben), így a panel épületek adottságaiból fakadó hátrányok nem jelentenek problémát egyedülálló rendszerünknek, mely így is megfelel a szigorú tűzterjedési határértékeknek.
A webertherm plus stone lábazati hőszigetelő rendszer alapja a zártcellás vagy extrudált (XPS) polisztirollap, amelyet vékonyágyazatú webertherm 701D ragasztóval kell rögzíteni. Különleges anyagösszetétele, minimális vízfelvétele révén víz- és fagyálló lábazati rendszert képez, mely alkalmazható bármely webertherm rendszer kiegészítőjeként lábazati orientációban. A fagyálló lábazat kialakításánál a leglényegesebb szempont, hogy minimalizáljuk a szerkezet vízfelvételét, így a téli időszakban elkerülhetőek a nedvesség okozta fagykárok az épületen. A megfelelően szigetelt lábazat csökkenti továbbá a geometriai hőhidak okozta penészedési problémákat a beltérben. A webertherm plus stone rendszer végső burkolata esztétikus klinker vagy természetes kő lehet, melyet extra flexibilis burkolólap-ragasztóval kell rögzíteni, majd dísztégla-fugázó habarccsal fugázni.
A webertherm family rendszer kiváló megoldás DIY megoldásokhoz, kiszolgáló épületeken és egyéb szerkezeteken. A rendszer legjellemzőbb tulajdonsága az egyszerű és gyors kivitelezhetőség. Alapeleme a hagyományos, fehér expandált polisztirol (EPS) hőszigetelő lap, amelyet a kifejezetten ehhez a rendszerhez fejlesztett webertherm family ragasztóval javasolt felragasztani. A rendszer komolyabb szaktudás nélkül is elkészíthető, fedőrétegeként pedig vékonyvakolataink közel 370 színben állnak a kreatív felhasználók rendelkezésére.
A webertherm clima + rendszer ötvözi az expandált polisztirol (EPS) lapok kiváló hőszigetelő képességét és a kőzetgyapot rendszerek magas páraáteresztő képességét, egy speciális üveggyapot lappal. A különleges gyártási eljárással készülő Isover Clima 34 lapok kivételesen ellenállóak a mechanikai behatásokkal szemben, így jóval kevésbé érzékenyek a sérülésekre. A clima + rendszert ajánljuk magas páraterhelésű és vályog falú épületek hőszigetelésére. A hőszigetelő lap hővezetési ellenállása (ʎ): ~0,034 W/mK
A webertherm mineral rendszer alapja a kiváló hangszigetelő, páraáteresztő és tűzálló képességgel rendelkező ásványgyapotlap, amelyhez a középágyazatú webertherm mineral ragasztót ajánljuk. Magas műszaki értékű, időtálló hőszigetelést biztosító megoldás, amelyre weberpas silicate vékonyvakolatot javaslunk színes fedővakolatként, így egy teljes keresztmetszetében ásványi alapú megoldást kapunk. A felületképzés ennél a rendszernél kibővül egy glettelt-festett megoldással, amivel teljesen sima felület is készíthető a homlokzati rendszeren, homlokzatfestékeink gazdag színválasztékával. A kőzetgyapot hőszigetelőlap hővezetési ellenállása (ʎ): ~0,037 W/mK
A webertherm plus lábazati hőszigetelő rendszer alapja a zártcellás vagy extrudált (XPS) polisztirollap, amelyet vékonyágyazatú webertherm 701D ragasztóval kell rögzíteni. Különleges anyagösszetétele, minimális vízfelvétele révén víz- és fagyálló lábazati rendszert képez, mely alkalmazható bármely webertherm rendszer kiegészítőjeként lábazati orientációban. A fagyálló lábazat kialakításánál a leglényegesebb szempont, hogy minimalizáljuk a szerkezet vízfelvételét, így a téli időszakban elkerülhetőek a nedvesség okozta fagykárok az épületen. A megfelelően szigetelt lábazat csökkenti továbbá a geometriai hőhidak okozta penészedési problémákat a beltérben. A széles színválasztékban rendelkezésre álló weberpas mozaik és weberpas marmolit díszítő és lábazati vakolatok számos lehetőséget biztosítanak a lábazat tetszetős kialakításához.
A webertherm re-nova plus rendszer segítéségével a meglévő, de energetikailag már elavult homlokzati hőszigetelő rendszereket gazdaságosan lehet felújítani, a régi, sérült hőszigetelés lebontása nélkül. Így hosszú élettartamú, magas minőségű, ismételten jól funkcionáló rendszer alakítható ki. A technológia során a korábban elhelyezett hőszigetelő lapokra közvetlenül új hőszigetelő elemek kerülnek webertherm 701D ragasztóval, így megtakarítható a bontás költsége, és ezzel csökkenthető a környezeti terhelés. A rendszer kialakítható EPS-re EPS lapokkal, továbbá ásványgyapotra EPS vagy ásványgyapot hőszigetelő magokkal, egyedülálló, akár 30 cm-es össz. vastagsággal! A záróréteg a széles szín- és struktúraválasztékban kapható vékonyakolatainkkal egyszerűen és gyorsan kialakítható.
A webertherm EPS graphite rendszer speciális grafitadalékos EPS hőszigetelő lapokból épül fel. A grafitszemcséknek köszönhetően akár 30%-kal megnőhet a lapok hőszigetelő képessége a hagyományos EPS lemezekhez képest, azonos lapvastagságnál; vagy másként: kisebb össz. vastagságú rendszer építhető azonos hőszgetelő képességgel. A lapok felragasztásához és az üvegszövetháló beágyazására kifejezetten a webertherm multicomfort ragasztót ajánljuk, mely a hagyományos polisztirollap-ragasztóktól eltérően fehér színű, így építés közben hatékonyan óvja a szürke színű grafitadalékos lapokat a túlzott felmelegedéstől. A széles szín- és struktúraválasztékban kapható, különböző típusú fedővakolatok kreatív megoldásokat kínálnak a végső színréteg kiválasztása során. A grafitadalékos EPS hőszigetelő lap hővezetési ellenállása (ʎ): ~0,032 W/mK

Katalógusok: