A hangszigetelési problémára utólagosan is van megoldás

A hangszigetelési problémára utólagosan is van megoldás

Murexin Akusztik-Top elválasztó- és lépéshangcsökkentő lap

Feszültség- és lépéshangcsökkentő – többrétegű szendvicsréteg (beépített speciális gumilap)- elválasztó lemez a kerámia burkolathoz, valamint parkettához és többrétegű parkettához a problémás alapfelületek esetén. Elválasztó- és lépéshangcsökkentő lemezként használható különböző padlókra, és falra beltérben. 10 mm-nél kisebb vastagságú kerámia burkolatoknál és 15 mm-nél kisebb vastagságú természetes köveknél, valamint 30×30 cm-nél kisebb burkolatméretnél min. 3 mm rétegvastagságú szálerősített aljzatkiegyenlítő felhordása szükséges.

 • magas lépéshangcsökkentő képesség
 • feszültségcsökkentő elválasztó
 • problémás alapfelületekre

A Murexin Akusztik-Top lépéshangcsökkentő segítségével megszüntethető a szintek közötti kopogás, áthallás

Társasházak építése során fontos odafigyelni a szintek közötti hangszigetelés kialakítására a lakók nyugalma érdekében. Előfordul azonban, hogy már meglevő épületek felújítása során merül fel igényként, hogy a kimaradt hangszigetelést hogyan lehetne pótolni.  Vagy utólagosan kell megoldani a lépéshang csökkentést,  pl. raktár funkciót ellátó épületet szeretnének újratervezni akár irodaként, akár lakótérként vagy tetőtér beépítése során szükséges az alatta levő szint hangszigetelését megoldani.

Murexin Akusztik Top elválasztó és lépéshangcsökkentő lap segítségével könnyedén megszüntethető a szintek közötti kopogás, áthallás:

 • feszültségcsökkentő
 • lépéshang csökkentő 17 dB-ig
 • többrétegű szendvicsréteg – egy speciális gumiszövet lett integrálva és kétoldali filckasírozással van ellátva
 • flexibilis, víz- és rothadásálló
 • kerámia burkolatokhoz, parkettákhoz, problémás alapfelületeknél
 • beltérben falra és padlóra
 • padlófűtés esetén is alkalmazható
 • Mérete: 120 x 60 cm, anyagvastagság 4 mm

Megjegyzés: 10 mm-nél kisebb vastagságú kerámia burkolatoknál és 15 mm-nél kisebb vastagságú természetes köveknél, valamint 30×30 cm-nél kisebb burkolat méretnél min. 3 mm rétegvastagságú szálerősített aljzatkiegyenlítő felhordása szükséges. 

Hogyan használjuk?

A kétféle rendszerrel 15, illetve 17 dB-es hangszigetelő hatást tudunk elérni.

Feldolgozás csempeburkolat fektetésénél

 • Akusztikrendszer -15 dB (Murexin Flex ragasztóval -C2, S1-):
  Az előkészített alapfelületre kell felhordani a Murexin KGF 65 Totálflex S1 vagy a Murexin KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcsot (C2, S1) a megfelelő fogazású glettvassal. A még meg nem száradt ragasztóba kell belefektetni az Akusztik-Top elválasztó- és lépéshangcsökkentő lapot, majd meg kell kopogtatni, illetve bele kell dörzsölni.
 • Akusztikrendszer -17 dB (Murexin WL 730 fixálóval):
  Az előkészített alapfelületre kell felhordani a Murexin WL 730 fixálót egy habhenger segítségével egyenletesen a teljes felületre. Az alapfelülettől és a szobahőmérséklettől függően 30-60 percet hagyni kell száradni, míg a Murexin WL 730 fixáló áttetszővé válik. Ezután az Akusztik-Top elválasztó- és lépéshangcsökkentő lapot bele kell fektetni és teljes felületen be kell dörzsölni.

Az Akusztik-Top elválasztó- és lépéshangcsökkentő lapot teljes felületen üregmentesen kell fektetni. Ügyeljünk arra, hogy ne keletkezzenek keresztfugák. A keletkezett fugákat (a lapok érintkezéseinél) a lapoknak a felületén kell egy kereskedelemben kapható ragasztószalaggal leragasztani. A túl közeli, szomszédos, felálló építőelemek (pl. falak) mozgó fugákat alkotnak (Murexin RS 50 peremszigetelő szalag). A burkolatot (természetes kő vagy kerámia) vékonyágyas eljárással (Murexin KGF 65 Totálflex S1 vagy a Murexin KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs, C2, S1) a technikai leírásoknak megfelelően kell lefektetni.