A járólap tökéletes lerakása

Tökéletes eredmény mindössze néhány lépésben! Itt megtudhatja, hogyan fektessen le burkolóköveket és járólapokat kötőanyag nélkül. A köveket lazán fektetjük az ágyazóanyagra, és gondosan fugázzuk. Egy kis kézügyességgel mindez gond nélkül kivitelezhető! A burkolólapokat viszont gumikalapáccsal rögzítik a helyükre, és nem rázzák.

 

A kötőanyag nélküli burkolófelület sematikus ábrája (előírt fektetési módszer):

 

  1. A padló kiásása

Az aljzatot 20-30 cm-rel szélesebbre ássuk ki, mint a burkolandó terület. A nem teherbíró talajrétegeket, mint például az agyagot vagy a felső talajréteget eltávolítják, amíg a teherbíró alapot el nem érik.

 

  1. Az alépítmény felhordása

Szükség esetén tömörítse az aljzatot. Ezután töltse fel a fagyvédő kavics vagy sóder rétegeit, és tömörítse újra. Megjegyzés: Minden réteget ferdén kell lerakni, hogy az esővíz el tudjon folyni.

 

3. Helyezzen laza és egyenletes, 3-6 cm vastag kavicságyazatot a kötés nélküli felszíni réteg tetejére kiegyenlítő rétegként. Ezt a kavicságyazatot csak a lerakott és kiegyenlített térkővel együtt rázza fel!

 

  1. Járólapok lerakása / burkolólapok lerakása

Legyen kreatív – és hagyja, hogy a képzelete szerint alakuljon ki a végeredmény. Kültéri burkolatának megjelenését a különböző formák, színek és felületek kombinációja határozza meg. A fugázás is fontos szerepet játszik. A kövek rögzítésére szolgál, és segít a terhelés egyenletes eloszlásában. A szegélykövek megakadályozzák, hogy a lerakott kövek oldalirányban elmozduljanak.

A Frühwald termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!