Lindab rétegelt lemez: eredeti svéd minőség a tetőhöz

Amikor álmai otthonát építi, vagy meglévő házának külső felújítását végzi, gyönyörű, esztétikus tetőt szeretne. Nem mindig egyértelmű azonban, hogy milyen anyagot válasszon, és melyek azok a legfontosabb szempontok, amelyek segítségével nemcsak szép, hanem jó minőségű és tartós tetőt is készíthet. A Lindab segíthet a döntésben: A vállalat kiváló minőségű, eredeti svéd acéllemezből készült termékei igényes megoldást kínálnak a tető számára, amely évtizedekig kitart.

 

Formák és színek sokasága svéd minőségben

Amikor felépítjük vagy felújítjuk álmaink otthonát, azt szeretnénk, ha a tetőnk tükrözné az általunk elképzelt színeket és formákat – egészen az utolsó cserépig. Vannak, akik a modern színeket kedvelik, mások pedig a mediterrán stílust, és természetesen vannak, akik a hagyományos megoldásokat részesítik előnyben. Annak érdekében, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelő tetőt tervezhessen, a Lindab az Original CoverLine tetőcserepeket svéd acélból két különböző kivitelben és 17 különböző színben gyártja.

 

A szín mellett a forma is fontos. A Magyarországon hagyományos magas, hullámos csempeforma mellett választhat laposabb, hosszúkás, hullámos csempéket is. Ezen a területen a Lindab a klasszikus Topline LPA elemeket és a modernebb LPA-L csempéket is kínálja. Míg az előbbiek hangsúlyos, domború cseréphatást keltenek, addig az utóbbiak egy laposabb, alacsonyabb hullámosságú cserépforma megjelenését biztosítják.

 

A Lindab CoverLine speciális megoldást kínál olyan épületek számára is, ahol fontos az egységes városkép és az épület történelmi jellegének megőrzése. A PLX lapos tetőcserepek a legelegánsabb tetőformákhoz, műemlék épületekhez ajánlottak, ahol az elegancia és az örök szépség fontos követelmény. Egyedi megjelenésű, elegáns épületek építését teszik lehetővé.

 

Lindab: ellenáll a víznek és a napnak!

Nem titok, hogy a tető az épület legjobban kitett területe. Ezért itt talán a legfontosabb követelmény, hogy a tetőnek ellen kell állnia minden környezeti hatásnak, nevezetesen a csapadéknak, a szélnek és a magas UV-sugárzásnak.

 

Rendkívül fontos, hogy a tetőpanelek tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, mivel csak így biztosítható, hogy még heves esőzések esetén sem tud víz bejutni a padlásra és a falakba, ami helyrehozhatatlan szerkezeti károkat okozhat. A Lindab CoverLine kiváló minőségű svéd acél tetőpaneljeit ezért úgynevezett „snap-in” technikával illesztik össze, ami garantálja a tető tökéletes vízszigetelését. Ezt a „vízorr” kialakítása is biztosítja, amely hatékonyabban vezeti el az esővizet a tetőről.

 

A tökéletes illeszkedés azt is megakadályozza, hogy a szél elkapja a lapokat és felszakítsa azokat. A Lindab CoverLine ezért még az erős széllökéseknek is ellenáll. A svéd acél tetőlemezek másik fontos tulajdonsága, hogy a speciális bevonatrendszernek köszönhetően ellenállnak az erős napfénynek és az UV-sugárzásnak. Ez a speciális bevonat akár több évtizedig is teljes korrózióvédelmet biztosít az acéllemezek számára.

 

Könnyű, de erős: a Lindab elérhető megoldásai

Aki építkezésbe vagy tetőfelújításba kezd, olyan megoldást szeretne, amely évtizedekig kitart. Ehhez pedig megbízható és strapabíró tetőszerkezetre van szüksége. A tetőnek ellen kell állnia a nagy esőzések vagy hóesések okozta terheknek, amelyek a tetőfelülettől függően több tíz vagy több száz kilogrammot nyomnak.

 

Ugyanakkor érdemes könnyű anyagot választani, mivel ez nemcsak a beépítést könnyíti meg, hanem felújítás esetén a korábbi rétegek kezelését is sokkal olcsóbbá teszi. Ha könnyű tetőfedő anyagot választ, akkor az új tetőfedést akár a korábbi tetőfedés tetejére is felszerelheti anélkül, hogy azt szét kellene bontania, vagy további szerkezeti alátámasztást igényelne. Nagyobb önsúly esetén a korábbi réteget el kellene távolítani vagy alulról megerősíteni.

 

Ez teszi a Lindab CoverLine termékeket megfizethető, de kiváló minőségű megoldássá egy családi házak, lakóházak vagy akár önkormányzati épületek tetőfedésére.

A Lindab termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!