A legjobb mérőszalag-teszt

Személyesen teszteltük a piacon kapható legjobb mérőszalagokat. Nézze meg, mi történt gyakorlati tesztjeink során, hogy megtalálja a legpontosabb, legtartósabb és legkönnyebben használható mérőszalagot.

A „kétszer mérj, egyszer vágj” mondás a siker kulcsa mindenféle kézműves és építési projektben. Ennek a tanácsnak a követéséhez gyakran szükség van mérőszalag használatára – egy rugalmas szövet, fém vagy üvegszálas, változó hosszúságú, mérőjelekkel ellátott szalagra.

Gyakorlatilag mindenki ismeri a mérőszalag funkcióját, mi azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy a különböző csúcsmodellek mennyiben felelnek meg az elvárásoknak. Megvizsgáltuk őket a minőség, a pontosság és a tartósság szempontjából.

 

Így teszteltük a legjobb mérőszalagokat

Ahhoz, hogy helyet kapjanak a listánkon, mindegyik mérőszalagnak pontosnak és precíznek kellett lennie. Szerencsére az általunk teszteltek mindegyike az volt, így ez nem jelentett problémát. Mindegyiket kihúztuk a maximális hosszáig – ami nem biztos, hogy általános használatban megtörténik -, de szükség volt rá, hogy teszteljük, hogyan kapcsolódnak a pengék végei, és hogy a rájuk gyakorolt húzás kihúzza-e őket a tokból. Minden egyes elvégzett tesztre 0 és 4 közötti pontokat adtunk, attól függően, hogy a szalag mennyire volt megfelelő.

Az összes fémszalagot a kiállóhosszra teszteltük, vagyis arra, hogy milyen hosszúra lehetett kinyújtani a levegőben, mielőtt meghajlott volna. A nagyobb kiállóhosszúságúak több pontot kaptak.

Minden szalagot alaposan megvizsgáltak arra vonatkozóan is, hogy mennyire jól van rögzítve a szalag, és hogy a jelölések jól olvashatóak-e és egyértelműek-e. Megnéztük, hogy egy szalag mennyire jól teljesít a rendeltetésszerű használatra. Például elvártuk, hogy a hosszú tekercses szalagok hosszú távolságokat mérjenek anélkül, hogy a szalagok megcsavarodnának. Ez azonban nem volt szempont a szabványos tokozott szalagoknál.

Pontokat adtunk a tartósságra, valamint az anyagok és a kivitelezés minőségére, és megjegyeztük, ha egy szalag angol és metrikus mértékegységeket is tartalmazott.

 

A legjobb választás!

A következő terméknek meg kellett felelnie a magas tesztelési szabványoknak, hogy helyet kapjon a legjobb mérőszalagok között. Amellett, hogy mindegyiket alaposan megvizsgáltuk, és összehasonlítottuk a méréseiket egy acél mérőszerszámmal a pontosság szempontjából, azt is megjegyeztük, hogy mennyire könnyű kihúzni a pengét, és mennyire simán húzódik vissza a tokba. Megnéztük továbbá a minőséget, a penge kiállását, a penge rögzítését és a szalag általános kialakítását is. A következő modell bizonyult a legjobbnak.

 

Stanley 25 ft. PowerLock mérőszalag

Az építőiparban jól ismert, megbízható választás mindenkinek, akinek precíz vágásokra van szüksége. Ismerjük a Stanley márkát, így nem lepődtünk meg, hogy ez a 25 láb hosszúságú mérőszalag kivételesen jól teljesített.

A PowerLock rozsdamentes acél tokkal rendelkezik, és erős pengezárral van ellátva, amely a kinyújtott pengét szilárdan tartja, anélkül, hogy elcsúszna. A penge tartós fémje lehetővé tette számunkra, hogy közel 10 lábra nyújtsuk ki, mielőtt a penge meghajlott volna – ez elég nagy teljesítmény a vékonyabb pengékhez képest, amelyek 5 lábnál vagy annál kevesebbnél hajlanak meg. A PowerLock a pontos mérés érdekében 3 csavarral megerősített érintővel rendelkezik, és a penge kizárólag angolszász méretekkel bír ⅙ hüvelykes lépésekben.

Emellett előre megjelölt (piros színű) 16 hüvelykes jelölésekkel rendelkezik a könnyű szegecskeresés érdekében, és 19,2 hüvelykenként fekete rombuszokkal (egy másik tipikus keretezési távolság). A szalagot rendkívül pontosnak és tartósnak találtuk. Ráadásul klipsz is jár hozzá, hogy könnyen hordozható legyen zsebben vagy övön.

 

Előnyök

  • Erős fém penge, amely a hosszabb távú mérések során is merev marad.
  • A sima visszahúzó mechanizmus nem akad be
  • Kiváló minőségű anyagok a teljes mérőszalag-konstrukcióban

 

Hátrányok

Nem találtunk ilyet