Milyen lámpa lehet a legjobb választás a babaszobába?

Amióta kisbabát vár bizonyára felmerült Önben is a kérdés: milyen babakocsit, kiságyat, pelenkázóasztalt… válasszon. Manapság nem könnyű jó minőségű terméket találni, ami ugyanakkor trendi is. Ráadásul hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni egy fontos témát, vagyis hogy tisztában legyünk a gyermekszoba fényminőségével. A gyermekek azonban körültekintő gondoskodást igényelnek, ezért a gyermeklámpák kiválasztása is gondos előkészítést és tudatosságot igényel.

Színhőmérséklet

Az első kérdés a színhőmérséklet kiválasztása, azaz, hogy a gyerekszoba lámpái hideg, meleg vagy természetes fehér fényűek legyenek. A hideg fény kékes, kissé erősebb, kiemelő hatású, így ideális a fürdőszobai tükrök és a konyhaszekrények megvilágításához.

A természetes fehér a természetes napfény színét idézi, ahogy a neve is mutatja, míg a meleg fehér kissé sárgásabb fényt ad. A baba- vagy gyerekszobába a legjobb, ha melegfehér fényű lámpát választasz, amelynek csomagolásán kb. 2700K – 3400K érték olvasható.

Emellett a fény erősségére is figyelni kell, hiszen a babák szeme még nagyon érzékeny, ezért kerülni kell az erős fényt. Ha van rá lehetőséged, válassz fényerőszabályozható lámpát, hogy az éjszakai teljes sötétségből fokozatosan világítsd be a szobát, amikor a baba sír.

Ez a csecsemőkorban azt jelenti, hogy mi, szülők megyünk a gyermekeinkhez, de ahogy kezdenek felnőni, fel kell készülnünk arra, hogy akár ők is besétálhatnak a szobánkba a sötétben. Hogy ezek a „látogatások” balesetmentesek legyenek, érdemes beszerezni egy nyomkodással bekapcsolható gyermeklámpát, egy úgynevezett „push light”-ot, amely biztonságosabbá teheti az éjszakai közlekedést.

Fantáziavilág

Mivel mi is szülők vagyunk, tudjuk, hogy ezek mellett nagyon fontos, hogy gyermekeink a legvarázslatosabb környezetben nőjenek fel, ami arra is késztetett minket, hogy egyedi tervezésű gyermeklámpáink valóban a gyerekszoba középpontjává váljanak.

Állatmintás lámpáink tervezésekor ugyanolyan fontos volt, hogy a gyerekekkel megszerettessük az állatokat, és felfedezzük a motívumok fejlesztő hatását. A minták nem egy teljes történetet mutatnak, hanem több különböző mesét is el lehet mesélni rájuk nézve, így ösztönözve gyermekeinket arra, hogy játék közben használják a fantáziájukat.

Mindent egybevetve, az összes szükséges tárgy beszerzésekor óvatosan kell eljárnunk a megfelelő eszközök kiválasztásakor, amelyek megfelelő ár-érték aránnyal rendelkeznek, ugyanakkor divatosak és magas minőséget képviselnek. LED-es és nem LED-es dekorációs és gyermeklámpáinkért érdeklődjön itt. Választhat fali-, asztali-, mennyezeti lámpákat, függesztékeket vagy praktikus éjjeli lámpákat.