A Mapei Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta alkalmazása

A Mapei Mapecoat I 62 W 2K epoxigyanta alkalmazása

Műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken

Az építőipari piacon igen gyakran egyre inkább anyag-, pénz- és időtakarékos megoldásokat keresnek a szakemberek. A tervezők szintén arra törekszenek, hogy amennyire műszakilag lehetséges, egyszerűsítsenek a megoldásokon a használatbavételi előírások áthágása nélkül.

Manapság gyakran találkozunk olyan tervezői kiírásokkal, ahol a tervező gyanta alapú padlót ír ki azokra a helyekre, amelyek menekülési útvonalakon, lépcsőházakban helyezkednek el, vagy a tűzveszélyesség alapján A2 besorolásúak.

Ezek a helyek a korábbi hidegburkolatok helyett, az esztétikából valamelyest engedve, így gyanta bevonattal kerülnek kivitelezésre.
A felületek műgyantával történő burkolása azonban csakis az alkalmazott termékek megfelelő égéshője és tűzveszélyességi besorolása esetén szabályos.

A Mapei termékpalettájára felkerült egy olyan termék, amely képes ezt a feladatot hibátlanul megoldani és rendelkezik a szükséges ÉMI dokumentációval és teljesítmény nyilatkozattal is.
Ez a termék a Mapecoat I 62 W 2K vizes bázisú, epoxigyanta, ami RAL színekben és 11 kg-os kiszerelésben érhető el.

Hogyan használjuk a Mapecoat I 62 W 2K terméket, ha ilyen kivitelezési megoldás elé kerülünk?
A beton alapfelület legyen az irányelveknek megfelelően síkpontos és legalább 20 N/mm² nyomószilárdságú. Amennyiben a felület igényli, csiszolással és portalanítással készítsük elő. Az anyag vízzel hígítható, legfeljebb 20%-ban, és ezt meg is kell tenni a felületek szívóképességének megfelelően.

A jellemző anyagszükséglet legfeljebb 0,3 kg/m². Ennek méretezésénél fontos tudni, hogy a tűzvédelmi előírások átlagolják a bevonatok négyzetméterre jutó égéshőjét. Mivel a lépcső homloklemezeit elég 0,15-0,2 kg/m² réteggel fedni, a taposó felületekre ennek arányában több kerülhet. Számoljunk átlagot a kivitelezés előtt.

Csúszásmentesítéssel is elláthatjuk a felületet, a bekevert homok, vagy MAPEFLOOR FILLER segítségével, a kívánt csúszásmentesség mértékének megfelelő mennyiséggel.
A termék páraáteresztő, tehát felújítás esetén, nem kell az aljzatot feltétlen utólagosan szigetelni.

Függőleges és vízszintes felületeken is egyaránt alkalmazható, festőhengerrel és ecsettel is felhordható.