Swedsteel – cserepeslemezes tetők

Swedsteel - cserepeslemezes tetők

Ha építkezünk, jön a kérdés, hogy hagyományos, mediterrán, klasszikus vagy esetleg modern stílus? És ebből a kérdésből adódik a tető kérdése is, hiszen az épület építészeti stílusa már körülhatárolja, leszűkíti az építőipari nagy tetőkínálatot.

Ha ez eldőlt, akkor még mindig nyitott a kérdés, hogy milyen alapanyag, melyiknek mi az előnye?

A Swedsteel cserepeslemezek tökéletes tetők klasszikus, elegáns és erdei ún. alpesi házakhoz és messze a legjobb megoldás tetőfelújításkor. A Swedsteel svédacél tetők családi házak, társasházak, középületek mellett melléképületek, üzletek, áruházak, kisebb csarnokok tetőzetének a kialakítására is nagyszerű megoldást nyújtanak.

Miért svédacél, miért Swedsteel tető?

A cserépformájú megjelenése adoptálja az igazán esztétikus megjelenését, a sok szín és különleges bevonatok adják a széleskörű felhasználási lehetőséget számos épülettípusra és épületfunkcióra.

A tetőknek el kell viselniük a természet minden viszontagságát. Ezért egy tetőfedésre kiválasztott anyagnak meg kell felelnie a legszigorúbb követelményeknek, minden nap jól kell kinéznie és olyan előnyökkel kell rendelkeznie, amelyek költségmegtakarítást eredményeznek.

A Swedsteel svédacél cserepes tetőkre a magas minőség, a tartósság, a kitűnő megjelenés és a gazdaságosság a jellemző.

A kis önsúlya adja a kedvező műszaki kivitelezési igényét (tartószerkezet súlyterhelése jóval csekélyebb, mint a beton vagy kerámia esetén), a kedvezőbb szállítási feltételeit, a méretre tervezett és megvalósított gyártás garantálja a tökéletes illeszkedést – hiszen az Ön épületére szabottan gyártjuk – és biztosítja a könnyű, gyors kivitelezést, kedvező szerelési költséget.

A különleges, színes bevonattal ellátott svédacél alapanyag magas minőségű, időtálló, nem rozsdásodik, könnyen alakítható, kiváló illesztésű, ezáltal tökéletes vízszigetelést biztosít, és a rendkívüli extrém időjárásnak maximálisan ellenáll, színtartó –nagy biztonságot ad Önnek és családjának, értékeinek

A szerelése és kivitelezése gazdaságos, rendkívül gyors és problémamentes, köszönhetően:

 • az adott tetőre történő méretpontos gyártásnak: felmérjük az Ön épületét, a gyártás a konkrét épületre megfelelően történik, a kivitelező a helyszínen csak felszereli

 • a rendszerszemléletnek: nem csak a tetőanyagot, hanem minden kiegészítőjét (fólia, csavarok, szellőzők, ablak, tetőbiztonság) biztosítjuk, amelyek a tetőtípusra vannak fejlesztve

 • a kiváló illesztésnek: a Swedsteel egyedi piaci újdonsága a dupla vízküszöbös (vízorros) illesztés, ami az oldalirányú illesztéseknél, ráfedésnél meggátolja a víz bejutását.
  Jelenleg ezzel a technológiai, gyártási újdonsággal a Swedsteel cserepeslemezes tető egyedüli. – Swedsteel piaci újdonság, egyedi magas vízbiztonság: dupla vízküszöb!

Mit kell tudni az alapanyagról?
Mi a különbség acél és acél között – mire figyeljünk?

Az alapanyag minőségét és a termékminőségét az alábbi paraméterek adják:

 • a termék anyagvastagsága, ez határozza meg a termék hosszú távú funkcionalitását, minimum 0,5, ezt a tetőfedője, bádogosa könnyen tudja ellenőrizni

 • az acélmag szilárdsága biztosítja a stabilitást, rendkívül széles skálán mozog, kérdezze a gyártóját! A Swedsteel svédlemez anyagok min. S250 minőségűek

 • tartósságot, korrózió elleni védelmet adja az acélon lévő cinkréteg, kiemelkedően fontos tulajdonság. Az acél megfelelő kezelés nélkül korrózióra hajlamos, viszont megfelelő, gyártás során történő horganykezeléssel évtizedekre biztosítható ellenálló képessége. Swedsteel anyagok minimálisan 275 g/m2 cinkréteggel kerülnek ellátására, amely kiemelkedő érték a hazai piacon.

 • színbevonat, ami extra védelem és esztétikai szempont egyaránt, ennek a típusa és a vastagsága fontos minimum 25-35 ym

Magyarországon egyedülállóan a Swedsteel 0,5-0,6 mm vastagságú prémium svédacéllal és Z275 cinkréteggel dolgozik, ami garantálja a legjobb termékminőséget, biztosítja a tartósságot, a hosszú élettartamot és a biztonságot.

RÖVID LÉPÉSEKBEN, hogyan néz ki a Swedsteel tető kivitelezése:

 1. Tető ácsszerkezet
 2. Szigetelés
 3. Lécezés
 4. Vízzáró fólia
 5. Kiszellőztetés
 6. Tető felhelyezés
 7. Tetőbiztonsági rendszer – hóvágó, hófogó tetőméret és forma függvényében biztonsági célból
 8. Ereszcsatorna felszerelése

Néhány gyakran felvetődő kérdés?

Milyen más termékkel kell számolni, ha komplett tetőben gondolkodunk?
 • A tetőfedő anyag – Swedsteel cserepeslemez

 • A Gerincre kerülő gerincelem és gerincvég – Swedsteel hazai gyártású, egyedi a piacon, hogy nem külföldi beszerzéssel adják a tetőhöz – biztos színhelyesség és megfelelő illeszkedés

 • Kiegészítők: csavarok, fólia, tömítőprofil

 • Szegélyek, szegélyezés

 • Hóvágó

 • Ereszcsatorna

A Swedsteel termékeit komplett rendszerként adja és kínálja, ami nagyon fontos a jól funkcionáló tetőhöz és a zökkenőmentes kivitelezéshez.

Mennyire hangos, mennyire kopog?

Zajhatás nem a tetőfedő anyag alapanyagának a kérdése, hanem legfőképpen mindig a szigetelésé, hogy a belső tér mennyire van hő- és hangszigetelve a külső tértől: a nyílászárók, a falak, a födémek. Ha jól le van szigetelve és megfelelően kialakítottak a rétegrendek, bent nem hallható egy zuhogó eső.

Mennyire lesz meleg a tetőfedés alatt?

Maga az acéllemez rendkívül jó hővezető, ami azt eredményezi, hogy gyorsan felveszi és le is adja a hőt. De alapvetően a tetőburkolat rétegrendje és legfőképp a szigetelés, szigetelőanyag ami meghatározza a hővezetést.

A lemezfedés alatt kialakított légrés biztosítja az acél tetőhéjazat alatt esetlegesen kicsapódó kondenzáció elvezetését, valamint a melegedés megakadályozását. A hőtechnikai teverzés, a megfelelő rétegrendi kialakítás és a jó minőségű anyagok biztosítják a szükséges hőszigetelést.

Milyen színekben érhető el, mennyire színtartó?

Nagyon nagy a Swedsteel színkínálata (25 féle standard szín), és többféle felület (3 különböző bevonati rendszer) közül is lehet választani – tehát csak az ízlésünkön múlik, hogy a klasszikus téglavöröses, pirosas, barnás szín mellett döntünk vagy inkább egy elegáns modernebb színű szürkés, fekete, zöld mellett döntünk. Színkártyákon az eredeti színekből lehet választani, ami a felületet és a színt is tökéletesen mutatja és segíti a döntést. A színtartóssága nagyon magas, köszönhetően a legjobb minőségű svédacél alapanyagnak, amely már az alapanyaggyártáskor speciális színbevonat által megkapja a színét, és ez a bevonat a kiemelkedő UV-ellenállósági osztályba tartozik, ha a környezeti hatások osztályzati besorolását nézzük.

STL24 CSEREPESLEMEZ TETŐ

Műszaki
specifikációk

stl24-30

stl24-35

stl24-40

Szélesség:

1100

Lépéshossz (a):

300

350

400

Hullámhosszúság:

24

Lépésmagasság (m):

15

15

21

Lemezvastagság:

0,5

Gyártási hossz:

440-6140

490-6090

540-6140