A megfelelő külső falszigetelő rendszer kiválasztása

Gondolt már arra, hogy külső falszigeteléssel (EWI) egészítse ki épületét?  Elvégezte a kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ingatlana alkalmas, és most készen áll a következő lépésre, hogy eldöntse, melyik EWI-rendszer a megfelelő az otthona szigeteléséhez?

A Baumit többféle lehetőség közül választhat, amelyek mindegyike egyedi előnyökkel rendelkezik, hogy az épület típusától, a helytől, az aljzattól és a projekt esetleges specifikációitól függően különböző projektekhez illeszkedjen.

Akár rugalmasságra és védelemre vágyik, akár olyan EWI rendszert keres, amely kiváló hang- és tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik, a Baumitnak van olyan rendszere, amely megfelel mindezen igényeknek, olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a döntés meghozatalához.

 

Szigetelés

Mielőtt belemerülnénk, válaszoljunk arra a kérdésre, hogy mi az EWI rendszer központi eleme, és miért fontos ez?

Minden Baumit külső falszigetelő rendszer központi elemei a szigetelőlemezek, amelyek különböző vastagságban kapható téglalap alakú táblák, és vagy EPS-ből (expandált polisztirol), ásványgyapotból vagy faanyagból készülnek. Az egyes lemeztípusok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, és ez különbözteti meg a rendszereket egymástól.  Az, hogy melyik a legjobb az Ön projektjéhez, a projekt leírásától és a figyelembe veendő jogi követelményektől függ.

 

Baumit StarSystem EPS

A StarTherm EPS szigetelőlemezekből álló rendszer a legnépszerűbb, mivel magas hőszigetelő tulajdonsága miatt. Az EPS-lemezek kisebb vastagsággal képesek jó szigetelési szintet elérni, mint más szigetelési lehetőségek, ezért vékonyabb szigetelőrétegre van szükség ugyanannak a hőszigetelési eredménynek az eléréséhez.  A legtöbb szerelő egyetért abban is, hogy ezeket a rendszereket könnyebb és gyorsabb beépíteni, ami csökkenti a munkaerőköltségeket.

 

StarSystem EPS felépítése

A mindenes – Baumit StarSystem Mineral. Ez a rendszer azok számára készült, akiknek kiváló hang- és tűzvédelmi tulajdonságokra van szükségük, mint például többszintes épületek, kórházak, iskolák és önkormányzati projektek.  Ennek oka az ásványgyapot EWI lemez tűzállósági tulajdonsága, amely a rendszer szigetelőlemezét képezi.  A 3 emeletnél magasabb épületeknél az ásványgyapot az egyetlen megoldás a szigetelésre. A faanyagszálas szigetelőlemezek kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, így a Baumit StarSystem Mineral EWI rendszer hozzáadása a korábban szigeteletlen falakon áthatoló külső zajokat is csökkenti.

 

StarSystem Mineral beépítés

Az ökológiai alternatíva – Baumit StarSystem Nature. Ez a rendszer azoknak való, akik természetes anyagokból szeretnének építeni. Ennek a rendszernek a központi eleme a faanyagszálas szigetelőlemez. A jó hőszigetelő tulajdonságok mellett ez a rendszer a hangszigetelést is javítja.